LOADING

Type to search

Uncategorized

ŽUPANIJSKO POJEDINAČNO PRVENSTVO U ŠAHU ZA OSNOVNOŠKOLCE I SREDNJOŠKOLCE (FOTOGALERIJA) Oko 150 Djece u Gradu i Okolici bavi se Šahom

Rastu i brojke i najvažnije – Djeca!

Šahovski klub “Dubrovnik” najzaslužniji je za oživljavanje šaha među djecom i mladima. Pristupili su na najzdraviji način svom djelovanju i trenutno oko 150 Djece u Gradu i Okolici bavi se šahom. I brojka ima tendenciju rasta, ne samo u Dubrovniku, već se bude i sredine u Dubrovačkom primorju, Pelješcu, Korčuli, Mljetu.

Zlatni Pokrovitelj Dječje rubrike i Krovni Pokrovitelj DU Sportiva – Beach Bar Banje

U sedam osnovnih škola aktivno se djeluje i nije brojci kraj, zasigurno – Gruž, lapad, Montovjerna, Ilijina Glavica, Mokošica, Orašac, Cavtat. Srednje škole također pokazuju interes i procesi su naravno u tijeku, te su tu i naši studenti. Ništa ne ide preko noći, a već je puno, puno toga napravljeno.

Proteklog vikenda u OŠ “Marin Držić” održano je Županijsko pojedinačno prvenstvo osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Nastupila su 34 mlada natjecatelja. Igralo se uz Šahovski sat, tempom od 10 minuta plus pet sekundi, a mnogima je to bio prvi put da se s tim sreću.

Sjajno su se snašli – poručuju nam iz Šahovskog kluba Dubrovnik, kao i da je bilo jako kvalitetnih i dinamičnih partija.

Donosimo Fotogaleriju s ovog lijepog događaja, koju su nam ustupili iz Kluba. Čestitke svima na nastupu, čestitke svima na organizaciji!

U trenucima pisanja ovog teksta mladi šahisti iz gruške osnovne škole nalaze se u Poreču na Državnom prvenstvu osnovnih škola i drže visoku treću poziciju, a o tome ćemo izvijestiti naknadno. Želimo im prelijepo provedeno vrijeme i puno sreće.

U svemu ovome treba istaknuti i podršku roditelja, od kojih neki i aktivno pomažu u radu s Djecom.

Sjajna stvar, sjajan dugoročni projekt, za još sretniju našu Djecu, koja sa šahom mogu samo zdravije rasti i zabaviti se u moru kombinacija i šaha i druženja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krovni pokrovitelj DU Sportiva i Zlatni pokrovitelj Dječje rubrike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *