LOADING

Type to search

DU Sportivo 24 / 7 / 366 Du Sportivo©

ZAPANJUJUĆI BROJ – LIBERTAS DUBROVNIK Svakog dana oko 900 puta kreću Libertasovi autobusi!

Oko 300.000 polazaka godišnje…

Zvao je već DU Sportivo Libertas da pita s namjerom pohvale koliko besplatnih pokaza podijele našim sugrađanima. I taj broj koliko se sjećamo prelazi brojku od 5.000 (NIKAD nismo skloni prepisivanju, pa otuda nismo koristili ikakve izvore op.a.). Nisu nam se povratno javili, razumijemo gužvu koja vlada u tom velikom sustavu i u ovim prometnim mjesecima. Uvjereni smo da ćemo saznati brojke i dati zasluženu pohvalu.

2F Vege Fruit – Trgovina na veliko voćem i povrćem – Zapanjujuće raznovrsna i ogromna ponuda – “Klik” na Foto vodi Vas na LinkedIn i izravan kontakt

Imaginarna situacija – malo, malo tko od korisnika besplatnih pokaza bi se bunio da je cijena neograničenog prijevoza Libertasovim autobusima na recimo mjesečnoj bazi, recimo 5 EUR. I da je brojka pretpostavke od 5.000 točna (uzeli smo otprilike realnu u pretpostavci da ne bi premašili ili potcijenili broj op.a.).

Libertas bi uprihodovao od toga 300.000 EUR godišnje (2.250.000 bivših kuna da je malo jasnije op.a.). I svakako bi bilo lakše i Libertasu i Gradu Dubrovniku. I zato, među ostalim brojnim razlozima, treba osobito pohvaliti tu mjeru prema našim sugrađanima. Svakako za nekoliko tisuća njih.

I kako DU Sportivo na svoje zadatke redovito ide ili pješice ili autobusom, gledajući vozni red po tko zna koji put, ovaj smo put (tek) zamijetili puno brojeva. I krenuli brojati, kao dječja brojalica, ili brojalica pred usnivanje. Jedan po jedan polazak i dnevno ih se našlo 897 (Grad, Istok, Zapad, Otoci). Naravno, neke linije (polasci) ne voze nedjeljom i blagdanom, te su ovo brojke u sezoni i vjerojatno ima još linija koje nisu u redovnom prijevozu. Ali, nikad ne cjepidlačimo, nego pohvalimo ono što treba. I van sezone je taj broj ogroman.

Uvijek postoje razložne i bezrazložne pritužbe i na Libertas, i na DU Sportivo, i na Pik Vrbovec (ugledali smo kako prolazi kamion op.a.), i na Zagrebački Holding, i na ponajboljeg majstora s Wall streeta.

Ali, postoji makar otprilike – većinom dobar, većinom loš. I postoji – svatko od nas dobro djeluje i griješi u svom poslu, djelovanju, životu.

Libertas je izrastao u prijevoznika koji se nama osobno jako sviđa. A brojeve bi željeli saznati radi jedne lijepe pohvale. Od srca, jer treba i jer treba prvo – gledati dobro. U svemu…

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *