LOADING

Type to search

Du Sportivo© Mentalno zdravlje i Prevencija

VRIJEDNA SURADNJA ZA DOBROBIT SVAKOG ČOVJEKA Hrvatski institut za istraživanja i edukaciju o mentalnom zdravlju

“Nema zdravlja bez duševnog zdravlja”

Osnivač i predvodnik Hrvatskog instituta za istraživanje i edukaciju o mentalnom zdravlju prof.dr.sc. Miro Jakovljević, uz svoje ugledne, dokazane kolege stručnjake najcitiraniji je hrvatski psihijatar i znastvenik na tom izuzetno važnom polju, jer “nema zdravlja bez duševnog zdravlja” stav je Svjetske zdravstvene organizacije. Time je vrijednost Instituta i njegovog djelovanja nemjerljiva.

Otvoren je nedavno i njihov Internet portal http://promente-empathica.hr/ na kojem se mogu naći izuzetno vrijedni i praktični tekstovi i savjeti za bolje mentalno zdravlje i njegovu prevenciju u današnjim neizvjesnim vremenima za svakog pojedinca i društvo u cjelini.

O svemu professor emeritus Jakovljević kaže na sljedećoj poveznici http://www.promente-empathica.hr/rijec-urednika/ i svakako uz njegovu misiju i misiju njegovih kolega preporučujemo na Youtube aplikaciji poslušati mnoge vrijedne razgovore s uvaženim profesorom, prvenstveno divnim čovjekom, koji je empatski usmjeren svakom pojedincu s kojim je u doticaju, na svakog pacijenta i u svojim mnogim javnim istupima također. Veliku odgovornost nosi na sebi, mnoge njegove znastvene smjernice ostat će generacijama iza nas.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club, istinskog prijatelja djece.

Evo i tko je sve uz njega http://www.promente-empathica.hr/impressum/ 

Kao što vidimo redom dokazane osobe iz života i struke.

Posebno iz našeg kuta, a cilj našeg Portala je dobronamjerno informirati javnost, ističemo tekst koji nudi brojne praktične savjete i znastvene zaključke iz bogate prakse za sretniji život i prevenciju mentalnog zdravlja od mnogih duševnih bolesti koji pogađaju društvo, od depresija, anksioznosti, pa sve do najtežih duševnih oboljenja, a to nikako nije slučajnost. Prevencijom i edukacijom društva mnogo se može uraditi da svi budemo zdraviji i sretniji, s kulturom empatije koju profesor Jakovljević uvijek posebno ističe. Važna je itekako i duhovna razina čovjeka, pa spominjemo da je suradnik Instituta i vrijedni i ugledni i omiljeni pater Mijo Nikić, prof.dr.sc.

Ističemo, dakle, sljedeći tekst http://www.promente-empathica.hr/2023/03/18/kako-smanjiti-sklonost-depresiji/

Sretni smo surađivati s Institutom i divnim čovjekom i doktorom Jakovljevićem, čiji će intervju ići u nastavcima u jednoj slojevitoj formi, toliko bogatoj u smislu da je svaka rečenica podložna razmišljanju i provedbi na svakom od nas.

Sve za dobrobit kako oboljelih osoba, tako i onih čije mentalno zdravlje još nije narušeno, a prevencijom i zdravim pristupima sebi i drugima takvo može i ostati, te čak ići u razmjere koje donose istinsku sreću.

Svaki čovjek na Planetu to zaslužuje. To je jedno od značenja – empatije. Na nama je da takvi i budemo i djelujemo u tom smjeru.