LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

NOGOMET GOŠK Dubrovnik 1919. hrabro pao protiv lidera na Lapadu

Svaki nastup jača našu nogometnu budućnost!

Autor: Vlaho Raič Foto: Facebook NK GOŠK Dubrovnik 1919.

Itekako znaju u NK GOŠK Dubrovnik 1919. da su zaigrali na pravu kartu i da se budućnost isključivo gradi na dugoročnoj strategiji. Raste iz utakmice u utakmicu naša dubrovačka nogometna mladost na koju moramo biti silno ponosni, jer je naša, i dobra je uzgred rečeno. Itekako dobra i potentna.

0:3 protiv lidera prvenstva Zagore na Lapadu treba promatrati iz više kuteva, kao i sve uostalom. Hrabrost i borbu kao temelj, nastojanja i vjeru u vlastite mogućnosti da se može i protiv najboljeg u ligi, greške iz kojih se mnogo uči, te svakako da je ovo i samo jedna od utakmica, vrlo vrijedna, gdje se naša mladost kali i jača. Naravno, čestitke Zagori na pobjedi i prikazanoj dobroj igri, kao što uvijek naši mladići i čestitaju.

Izvrsno je branio kapetan Dalibor Kristić, što i nije novost, tresao se okvir vratiju gostujuće momčadi, bilo je i lijepih akcija u napadačkom i obrambenom dijelu, ali ovog puta nije bilo dovoljno, a što isključivo treba uklopiti u odrastanje i stasavanje ne samo momčadi, nego i Kluba, od vrijednog i bogatog Omladinskog pogona pa do slatkog pogleda prema naprijed.

Asortiman sponzora DU Sportiva Rajski san u DOC-u svakako vrijedi istražiti – Prema Vašim željama izrađene koltrine, bonegracije, uz jedinstven izbor kušina, napica i navlaka.

U 24 susreta silno su se veselili nagradi za rad u liku sedam pobjeda i šest neodlučenih rezultata, dok su 11 puta poraženi. Htjeli su bolje i svaka im čast na tome, kao pravi sportaši, ali iz stručnog kuta postavljamo pitanje – koliko su im bodova i što su im to prognozirali uoči sezone kada su saznali u javnosti da GOŠK Dubrovnik u “arenu s lavovima” baca golobradu mladost? Bolje da ne razmišljamo o apokaliptičnim tadašnjim scenarijima, ali svakako hvala na svakom mišljenju ako je konstruktivno i posebna hvala onome koji vjeruje u mladost, talent, rad, borbu i vjeru.

Jedino tako sve skupa može naprijed. Ostali scenariji osuđeni su na stagniranje i(li) propast…