LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

VRIJEDNA SURADNJA Tripartitno potpisivanje sporazuma o partnerskoj suradnji

HPO, Hrvatski športski savez slijepih i Hrvatski judo savez

U Poreču je održano tripartitno potpisivanje Sporazuma o partnerskoj suradnji između Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog športskog saveza slijepih i Hrvatskog judo saveza.

Za vrijeme Judo Festivala u Poreču potpisivanju sporazuma nazočili su predsjednik HPO-a Ratko KOVAČIĆ, predsjednik HŠSS-a Vilijam JELUŠIĆ te predsjednica HJS-a dr.sc. Sanda ČORAK. Koliko je ovaj sporazum bitan za sve sportaše i sportašice pojasnio je prvi predsjednik HPO-a Kovačić.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike

Znači jako puno, jedinstveni sporazum s tri krovne organizacije. U biti radi se o razvoju judo sporta za sve osobe s invaliditetom, a posebno ove discipline koje su u paraolimpijskom programu za slijepe i slabovidne. U svim klubovima u Hrvatskoj osobe s invaliditetom će se i službeno moći baviti judom, ovo je sada sami početak za sve grupe invalidnosti, osim za slijepe i slabovidne koja već imaju razvijena natjecanja na svjetskoj i europskoj razini. Mi očekujemo da će ovo biti poticaj i za ostale grupe invalidnosti, sukladno posebnim kriterijima i pravilima.” – kazao je Kovačić.

Zadovoljstvo nakon potpisanog sporazuma nije krio niti predsjednik HŠSS-a Jelušić koji je dodao:

“Nama to jako puno znači jer kroz naš sustav ne možemo trenirati naše sportaše, slijepe i slabovidne koji se judom bave nego oni kroz judo savez uspijevaju otići na svoja natjecanja i ostvarivati svoje rezultate. Do sada smo imali super suradnju, siguran sam da će se tako i nastaviti. Nadamo se čim boljim rezultatima, lijepo je da se to sve prati i da imamo stručne trenere.”

Veliki je ovo dan za judaše i judašice, za sve tri krovne organizacije ali i za sport općenito. Za nešto više od godinu dana očekuju nas i Paraolimpijske igra u Parizu, stoga “tajming” potpisivanja sporazuma nije mogao doći u bolje vrijeme.

“To je prije svega dokaz da je judo stvarno sport za sve, što se mi trudimo godinama pokazati i u našem sustavu poput kluba iz Velike Gorice “Fuji” koji radi s djecom i mladima s invaliditetom, ali u mnogim klubovima imamo osobe koje su integrirane u sustav regularnog rada jednog judo kluba. Potpis ovakvog sporazuma znači jednu sigurnost i razmjenu informacija, u smislu da i Hrvatski judo savez i treneri budu uvijek informirani o određenim aktivnostima paraolimpijskog odbora i saveza slijepih. Mislim da je to jako dobro, ta suradnja pruža sigurnost natjecateljima i trenerima zapravo da budu u sustavu i da prate što se u sustavu mijenja s obzirom na to da je ipak riječ o specifičnom segmentu kada se radi o natjecateljskom sportu.” – dodala je za kraj dr.sc. Čorak.