LOADING

Type to search

Amaterska natjecanja Dubrovački sport

USPOMENA IZ DAVNE 2000. I MONTOVJERNU S TURNIRA U TRSTENIKU “Jedva Barkom pogodili Pelješac, a neki su išli i Vespom”

Ožujsko ili Karlovačko? Maggi ili Podravka Juha?

“Energetska pića” s natpisom Ožujsko i Karlovačka – muka je bila koje izabrati za bolji oporavak. Kondicioni trener i fizioterapeut  također su bili uz Montovjernu i to Blaže i Tanja. Dodatni oporavak juha – Maggi ili Podravka. Pavo je izabrao Podravku, a Barta je izjavio “Zabio si mi nož u leđa”

23 godine je prošlo od mog teksta, reportaže s nastupa Montovjerne na nevjerojatnom malonogometnom turniru u Trsteniku. Sinoć mi je poslan tekst / foto i ovaj nezaboravan biser definitivno mora ponovno ugledati svjetlo dana.

PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije za Hrvatsko poslovno tržište kreirao je svoj vlastiti Software za olakšano i precizno vođenje knjigovodstva, kao jedini Knjigovodstveni servis u Hrvatskoj kojem je to uspjelo. WhatsAppViber / Telefon & E-mail

Bilo je to u vrijeme kada sam počinjao zarađivati svoj novinarski kruh, putem Student servisa u redakciji Dubrovačkog lista kada je glavni urednik bio pokojni Joža Vlahović, moj mentor Rikard Kužnin, legendarni Boris Njavro, velikan Indexa Ilko Ćimić, Marko Giljača, Hrvoje Pešel, Željko Ćapin, fotograf Zvone Pandža i brojni drugi, nezaboravne moje kolege.

Tekst gdje izvještavaš o svojoj Montovjerni, za koju sam navijao još na Lapadu, u vrijeme Čaga i Patka, držeći se za ogradu kao šestogodišnje dijete, sve to iznjedri emocije i tako i pišeš.

Tvrtka “Bruškin Dubrovnik” specijalizirana je za čišćenje i održavanje. Petnaestogodišnja Tradicija garantira 4K Odsjaj Vašeg Objekta

U Trstenik se išlo barkom (Domo, Tripo, mlađi Radica i Domi) i zapisao sam – “Dobro da su pogodili Pelješac“. Mlađi Prka i njegova Slave do Trstenika su došli Vespom. Igrači su bili smješteni kod misterioznog “Pjesnika” koji je za jednog od najvećih malonogometnih šmekera koje je Dubrovnik ikad vidio Pava Novakovića mislio da je Mario Novaković iz Hajduka.

Energetska pića” s natpisom Ožujsko i Karlovačka – muka je bila koje izabrati za bolji oporavak. Kondicioni trener i fizioterapeut također su bili uz Montovjernu i to Blaže i Tanja. Dodatni oporavak juha – Maggi ili Podravka. Pavo je izabrao Podravku, a Barta je izjavio “Zabio si mi nož u leđa“.

“Klik” vodi na sponzora DU Sportiva, koji svojim zlatnim rukama KROJI DOSLOVNO SVE

Sve susrete odigrali su Ado (“Šilo”), Pavo, Svele i Golub na vratima. Osvojilo se drugo mjesto i presedan je bio da je Montovjerna dobila pehar i 800 kuna, a nije se dijelila nagrada za drugo mjesto, jer osvojili su srca Trstenika, iz godine u godinu, a i “Pjesnik” je shvatio “koliko su potrošili“, a ja sam se u tekstu zapitao i gdje je otišlo tih 800 kuna. Ljudi velikog srca časte uvijek sve oko sebe, a i sam sam to kroz godine osjetio. Pa piše u tekstu koliko je potrošeno na Turniru – “Ne bi toliko ni Hrvatska narodna banka“…

U Finalu su izgubili od Porto Tolera, a izrešetala su ih braća Malić. Zapisao sam – nitko do finala nije prošao ispod 10 komada. I to bez “vitamina” Ožujsko ili Karlovačko.

Kakvo je veliko ime Montovjerna, vidio sam kao dijete, a što godine prolaze još mi je i veće to sveto ime. I kao da je dan prošao od ovog antologijskog teksta.

Zašto antologijskog? Radi takvog nezaboravnog vremena, kada smo pisali i smijali se, skupa s čitateljima…