LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SP U SPORTSKOM RIBOLOVU ZA OSOBE S INVALIDITETOM Ekipno Srebro i Bronca za Zlatka Poparića

Jedni smo od najboljih na Svijetu!

Hrvatska reprezentacija u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom ponovo je potvrdila kako je jedna od najboljih na svijetu.

Na 24. Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak koje je održano u Francuskoj na kanalu Moselle-Toul osvojila je drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji, te jednu broncu u pojedinačnoj konkurenciji.

“Klik na Fotografiju” vodi na Facebook stranicu tvrtke MM Čuljak Studio – Izrada svih vrsta Reklama

Na SP za sportaše s invaliditetom, veterane i mastere nastupilo je 38 reprezentacija iz 23 zemalja. U konkurenciji osoba s invaliditetom natjecalo se deset zemalja. Hrvatska reprezentacija je s 28 bodova i ukupno ulovljenih 11.682 grama ribe, osvojila drugo mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji Zlatko Poparić je osvojio broncu sa četiri boda i ukupno ulovljenih 3.444 grama ribe. I ostali članovi hrvatske reprezentacije ostvarili s dobre plasmane. Mensur Rošić osvojio je osmo mjesto (3.280 grama ribe), dok je Ivica Bonino Hasan osvojio trinaesto mjesto (2.510 grama ribe). Nikola Geček je lovio samo prvi dan i bio šesti u sektoru sa 1.099 grama ribe, a Željko Kljajić je lovio samo drugi dan i bio peti u sektoru sa 1.349 grama ribe.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club 

Reprezentaciju su činili kapetan Dražen Filipović, drugi kapetan Kristijan Kosmačin, asistent/pomagač Željko Geček, Danko Bregović, Petar Pregiban, Srečko Sieber i Željko Bročilović. Svjetsko prvenstvo je organizirala Svjetska ribolovna federacija FIPSed i Francuska ribolovna federacija FFPS.

Sljedeće godine, svjetsko prvenstvo osoba s invaliditetom u sportskom ribolovu zakazano je u Bugarskoj.