LOADING

Type to search

Dubrovački sport Uncategorized

SEDMI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR “ĐURO MILETIĆ 2023.” Na Tijelovo 8.6. u 10 sati na Boćarskim terenima pod Rašicom

Sjećanje ne blijedi, već samo jača!

Na Boćarskim terenima pod Rašicom već je toliko emotivno, u pripremama za sedmi Međunarodni memorijalni turnir “Đuro Miletić 2023.” Održat će se 8. lipnja, na blagdan Tijelovo, od 10 sati. I odmah da spomenemo – Svi su pozvani i da na jednom mjestu što više pojedinačnih sjećanja na zemaljskog anđela Đura Miletića preraste na nebu iznad tog divnog događaja – u jedno što jače sjećanje.

Kliknite OVDJE za reportažu Dubrovačke televizije, gospara Davora Lopina, s prošlogodišnjeg šestog Memorijalnog turnira “Đuro Miletić 2022.”  

Organizatori Turnira su Boćarski klubovi Hajduk, Strijelac i Petka, uz Dubrovački boćarski savez. Nastupit će osam sastava i to: Hercegovina, Dubrovačko Primorje, Neretva, Pelješac, Župa dubrovačka, Konavle, Crna Gora i Dubrovnik. Kao i svake godine do sada Turnir će otvoriti gradonačelnik Dubrovnika gospodin Mato Franković i također kao i svake godine nastupit će i Đurov Folklorni ansambl Linđo.

Program započinje kako smo napisali u 10 sati i to prigodnim obraćanjem gradonačelnika, koji je i poznat po svojoj osjetljivosti i uvijek nađe utješnu, lijepu i radosnu riječ, a takav ton je itekako potreban ovoj divnoj prigodi. Nakon toga uslijedit će nastup Folklornog ansambla Linđo i sigurno će biti jako posebno kao i svaki put do sada – nose Đura Njegovi Linđovci u srcu i mislima, gdje god da odu.

U 10 i 30 započinje natjecateljski dio četvrtfinalnim susretima, a prethodno će se izvlačiti tko će s kime igrati. U 12 i 30 na rasporedu su polufinalni susreti, dok je finale predviđeno za 14 sati. U 15 i 30 dodijelit će se prijelazni pokal pobjedniku Turnira, od strane gospara Miha Miletića, ponosnog Đurovog oca.

Nastup FA Linđo / Foto preuzet s dubrovnik.hr (službeni web Grada Dubrovnika)

Od 16 sati družit će se svi – uz ručak i svakako lijepe razgovore i uspomene. Zato organizatori pozivaju sve one kojima je Đuro u srcu i mislima da ostanu na zajedničkom druženju. Zajedništvo donosi jačinu svemu. I potrajat će kao i uvijek dostojanstveno, do sumraka, kada će se svi razići, u svojim mislima, dojmovima i svim onim što Đuru srcem imaju poručiti na putu do svojih domova.

Gradonačelnik Mato Franković uručuje prijelazni pokal pobjedniku, a Mario Buconić (u pozadini) sve profesionalno i s predanošću prati / Foto preuzet s dubrovnik.hr

Organizatori Hajduk, Strijelac, Petka i Dubrovački boćarski savez žele zahvaliti (bez posebnog redoslijeda, svi doprinose) svim volonterima koji pomažu lijepom odvijanju Turnira i samoj pripremi, sponzorima koji podržavaju ovaj događaj, Folklornom ansamblu Linđo za njihove nastupe svake godine, svim igračima koji tog dana zaborave i odlože svoje obveze i ne zaborave i srcem i dušom se odazvati odigrati Turnir, gradonačelniku grada Dubrovnika gospodinu Matu Frankoviću koji svake godine, bez razmišljanja, pored svih brojnih svojih obveza dođe i uveliča i riječima i prisustvom ovaj Turnir, medijima koji isto tako svake godine uredno najavljuju, prate i izvijeste riječju, fotografijom i slikom, a svakako treba posebno zahvaliti uistinu divnom gosparu Mariju Buconiću, za kojeg organizatori naglašavaju da su svi u organizaciji zamjenjivi osim njega, prijatelj i profesionalac od glave do pete.

Đuro Miletić – Zemaljski anđeo kojeg se UVIJEK sjećamo

I zaključno – na Tijelovo, 8. lipnja od 10 sati – osim što će “letjeti boće”, letjet će u zrak, prema našem Đuru, sve najljepše misli, sjećanja, najljepše uspomene i zahvale – za svaki osmijeh, lijepu riječ, pjesme, druženja, suigračko dioništvo, brojna dobra djela koja je radio u tišini i jedno sve, u liku postojanja istinskog anđela, kojih je uistinu rijetko sresti toliko čiste i dobre, kakav je Đuro Miletić bio.