LOADING

Type to search

Dječji sport Natjecanja

“PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH” U ŠAHU U OŠ “Marin Držić” preko 40 mladih natjecatelja!

Troje putuju na državnu završnicu Igara mladih

Proteklog vikenda izvanredan događaj u Osnovnoj školi “Marin Držić“. Šahovski klub “Dubrovnik“, devedestogodišnji Klub velikan, sve više se “uvlači pod kožu” djeci i mladima organizacijom brojnih natjecanja, promocijom plemenite igre, brojnim planovima za dalje koje vesele ciljane skupine, iz kojih će rasti budući šahisti, ali i promiču zdrave vrijednosti, što je itekao neophodno.

Natjecanje Dubrovačko-Neretvanske županije ”Plazma Sportske igre mladih” u šahu privuklo je preko 40 natjecatelja u četiri skupine. Natjecanje su organizirali voditelji školskih šahovskih sekcija, koje pokazuju selektivan i strateški pristup i rad.

Sudio je gospodin Nikša Ivanković i svakako su i djeca vidjela “tko je to šahovski sudac” – sve ih zanima, kao i odvijanje turnira, sama igra, bodovanje, zdrav natjecateljski duh, sustav turnira, te svakako druženje, koje možete i pogledati na slikama. Kada se okupe djeca i mladi oko određene “tematske cjeline” – zaustavi se svijet i sve to preraste u radost i privlači njihovu zdravu pažnju.

Igralo se vremenskom kontrolom 10 minuta po igraču, sa 5 sekundi dodatka po potezu. Nije se skupilo dovoljno djevojčica do 15 godina (drugi put hoće op.a.), igrale su zajedno sa dječacima iste dobne skupine i možda je to dalo i dimenziju više, uljepšalo natjecanje.

Na kraju su se Matej Perak, Roko Grgičević i Ana Jančić kvalificirali za državnu završnicu Igara mladih.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike

Slijedi i poredak od zlata do bronce u sve četiri kategorije koje su nastupile.

Dječaci do 11 godina:

1. Roko Grgičević ŠK Dubrovnik

2. Petar Gugić ŠK Vela Luka

3. Roko Gulan OŠ Marin Držić Dubrovnik

Djevojčice do 11 godina

1. Ana Jančić ŠK Dubrovnik

2. Ana Perak ŠK Dubrovnik

3. Lucija Zdravka Smokvina ŠK Dubrovnik

Dječaci do 15 godina 

1. Matej Perak ŠK Dubrovnik

2. Emanuel Tomasi ŠK Vela Luka

3. Gabrijel Pavlović ŠK Dubrovnik

Djevojčice do 15 godina

1. Maja Franulović ŠK Vela Luka

2. Elena Obrst ŠK Vela Luka

3. Karla Gugić ŠK Vela Luka