LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

ŠAHOVSKI KLUB DUBROVNIK Izvrsni nastupi tradicionalno vrsnih dubrovačkih šahista

B Momčad raste polako prema A 

Treće kolo petog hrvatskog ranga natjecanja – skupina jug, donijela je domaćinstvo B ekipi Šahovskog kluba Dubrovnik protiv Zadar B i ostvarena je i treća pobjeda, rezultatom 4:2.
Uz ŠK Brda C Dubrovnik je vodeći na ljestvici s maksimalnim brojem meč bodova i kako na svojoj vrijednoj i ažurnoj Facebook stranici ističu – “Nastavimo li s ovako dobrim odazivom i trudom neće nam biti nedostižno jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang“.
Rezultati po pločama ŠK Dubrovnik B – ŠK Zadar B 4:2
1. Ante Gulin – Zlatko Šimunović 0-1
2. Ante Šimičević – Ana Rajić 1/2-1/2
3. Matej Perak – Mladen Perinović 1/2-1/2
4. Rina Milošević – Neven Vlahov 0-1
5. Michael Falkoni – Gloria Bralić 1-0
6. Lovre Radulić – Vlaho Zlošilo 0-1
Asortiman sponzora DU Sportiva Rajski san u DOC-u svakako vrijedi istražiti – Prema Vašim željama izrađene koltrine, bonegracije, uz jedinstven izbor kušina, napica i navlaka.
U sljedećem četvrtom kolu, u nedjelju 14. svibnja, naši šahisti gostuju u Solinu protiv istoimenog domaćina prezimena Cemex i predznakom “B”. Napominjemo da prva dva mjesta vode u viši rang natjecanja.
U nijednom sportu ili bilo kojem natjecanju nikoga nije lako pobijediti, naprotiv. Stoga treba čestitati i pohvaliti naše vrijedne dubrovačke šahiste, koji nastupaju pod zastavom velikog Kluba, jer nikada ne smijemo zaboraviti kontinuitet dubrovačkog šaha – od Šahovske olimpijade u Dubrovniku, preko brojnih uspjeha, turnira i događanja, te poznatih i manje poznatih igrača, pa sve do najmlađih koji upisuju ovaj sport koji umnogome jača i obogaćuje ljudske kapacitete.
U tom smjeru zdravo zbore u Šahovskom klubu Dubrovnik – “Naglasak je i dalje na širini, da što veći broj igrača dobije priliku igrati klasični šah“.
DU Sportivo u tome ih svakako podržava i bodri na tom putu, koji često nije lagan…