LOADING

Type to search

Dječji sport Događaji za djecu

RADOSNA NAJAVA ZA NEDJELJU: Susret Djece i Djece s poteškoćama u razvoju u Gospinom polju

Neka su SVA djeca UVIJEK radosna!

Prvi u nizu susreta djece i djece s poteškoćama u razvoju u organizaciji DU Sportiva, vrijednu pomoć NK GOŠK Dubrovnik 1919. a pod pokroviteljstvom Banje Beach restaurant, lounge & club održat će se u Nedjelju, 28. svibnja u 10 sati na Igralištu s umjetnom travom u Gospinom polju pokraj Sportske dvorane

Pozvana su apsolutno sva djeca, bez dobnog ograničenja, a posebni gosti bit će sljedeće udruge za djecu s poteškoćama u razvoju – Dva skalina, Down sindrom Dubrovnik i Zajedno do zdravlja.

Susreti će se održavati redovnim tempom, pod Punim pokroviteljstvom Banje Beach restaurant, lounge & club, Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club

Sve s ciljem da se naše najmlađe obraduje, za njihovo veselje, da im se prezentiraju lijepe sportske vrijednosti, uz ugođaj sasvim prilagođen njima – topla dobrodošlica svakom djetetu, šareno i veselo okruženje s muzikom, pjesmom, balonima, loptama, darovima, igrom, zabavnim natjecanjima i puno toga još što je zamišljeno za njih, da imaju još jedan svoj redovni događaj. Lijepo je napisati da će se odigrati nogometna utakmica, bit će tu mlade kategorije GOŠK Dubrovnika 1919. i u igri će naravno sudjelovati i djeca s poteškoćama u razvoju – “Anđeoska Djeca“, kako stoji u pjesmi koja će svakome pojedinačno biti podijeljena s posebnom posvetom i najljepšim željama za radost i sreću.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike

Nadalje, sva su djeca jednaka, oni to svi dobro znaju, pa će se lijepo družiti i sigurno sklopiti nova poznanstva. Ono što je utkano u strategiju Portala DU Sportivo – daljnja, prema struci ispravna i još brojnija inkluzija djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u sport i to će također na svakom susretu biti promovirano, u suradnji i uz dragocjenu stručnu pomoć Hrvatskog paraolimpijskog odbora i svih mjerodavnih institucija, Udruga djece s poteškoćama u razvoju, roditelja i same djece, te Klubova koji s njima već rade i koji će raditi, na način da djeca s poteškoćama u razvoju se uključuju u sport za zdravstvene i druge benefite, a čak i da jednog dana koja budu u mogućnosti postanu parasportaši i paraolimpijci, što je pojam koji je teško opisati koliko je vrijedan.

NK GOŠK Dubrovnik 1919. od jeseni otvara srcem svoja vrata za djecu s poteškoćama u razvoju i trening i rad s njima, a poznato je koliko djeca vole nogomet 

GOŠK Dubrovnik 1919. prvi će pripomoći susretima, a uključit će se i Klubovi iz drugih sportova na daljnjim susretima, a tu je želju izrazio MNK Square za mjesec rujan. Sve kako bi bilo raznoliko i što edukativnije, jer svaki sport je jednako vrijedan i nosi svaki svoje benefite, te da se djeca zaljube i u nove sportove njihovim predstavljanjima i da im se široka baza sportova što više približi.

Pripreme za susret teku i pazi se da – nijedno jedino dijete ne ode sa susreta, a da nije maksimalno sretno. Naša djeca zaslužuju maksimalnu radost i što više sadržaja za njih. Njihov jedini zadatak je da budu – sretni  i svakako ovo nije jedini sadržaj koji će DU Sportivo sa svojim suradnicima ponuditi djeci. Nikako ih se ne smije zaboraviti i dati im “jedan dan”, nego se konstantno brinuti i posjećivati ih, te se poigrati s njima u prostorima Udruga, zapjevati im, obradovati ih nekom sitnicom i zamijetiti što im nedostaje za njihovo vrijedno djelovanje.

Zagreb, 30.01.2023 – Proglašenje najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2022. Na slici predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.
foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

I na kraju poruka koju uvijek ponavljamo, od strane predsjednika HPO-a gospodina Ratka Kovačića“Uključivanjem u sport Djeca s poteškoćama u razvoju i Osobe s invaliditetom više se ne osjećaju kao bolesnici, nego kao sportaši”.