LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

POSLJEDNJA SJEDNICA IO U 2024. HPO uvrstio šest evidentnih kandidata za POI Pariz 2024.

“Ta će brojka do kraja kvalifikacijskih ciklusa biti daleko veća”

Na posljednjoj sjednici u ovoj godini, Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) uvrstio je šest sportaša na listu evidentnih kandidata za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Na listi su paraatletičari Deni Černi, Ivan Katanušić i Matija Sloup, paraplivači Dino Sinovčić i Emma Mečić, te parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić.

“Trenutačno je na listi evidentnih kandidata za nastup u Parizu šestero sportaša, no ta će brojka do kraja kvalifikacijskih ciklusa biti daleko veća,” kazao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

U pojedinim sportovima lista se zatvara koncem ove godine, a u nekim sportovima nas očekuju kvalifikacije u mjesecima prije Pariza,” dodao je Kovačić.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Podsjetimo, Hrvatska je na paraolimpijskim igrama najviše natjecatelja imala u Pekingu (2008) i Londonu (2012), po 25 sudionika, dok je na zadnjim POI u Tokiju (2020) imala 22 predstavnika.

Najuspješnije su bile Igre u Pekingu gdje su hrvatski para sportaši osvojili tri zlata i jedno srebro, a najviše medalja je osvojeno u Tokiju, sedam – tri srebra i četiri bronce.

Zagreb, 30.01.2023 – Proglašenje najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2022. Na slici predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatski parasportaši su do sada osvojili 26 medalja na ljetnim i dvije medalje na zimskim paraolimpijskim igrama.

Nadamo se kako ćemo u Parizu imati oko 20 sportaša, a vjerujem kako ćemo se kući ponovo vratiti s odličjima,” poručio je predsjednik HPO-a.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *