LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

PIKADO Izvještaj s derbija PK Ragusa – PK Stablina i nedostatak prostora za rad Raguse

Gostima nije bilo prolaska ni s „Đavoljom strelicom“

U derbiju protiv lidera koji je pobjedom donosio Ragusi kartu za ulazak u završnicu, za što je bio potreban plasman na jedno od prva dva mjesta (uspjeli su op.a.), pokazali su zrelost, mirnoću, znanje, veliki momčadski duh i nadvisili favoriziranu Stablinu. I nikako se pobjeda ne može okarakterizirati iznenađenjem. Potpuno zasluženo i gosti su korektno i sportski stisnuli ruku na kraju.

Tko nije imao prigodu gledati pikado susret uživo svakako ogromna preporuka. I preporuka akcijama i strategijama promocije ovog sporta itekako popularnog i cijenjenog u svijetu, gdje prepune dvorane skandiraju do posljednje strelice.

Kada smo već kod strelice gosti su u svojim redovima imali „đavolju strelicu“, kako ga je prozvao tada DU Sportivo i neka mu ostane kao kompliment savršene tehnike i rijetke pogrešivosti. Presudilo je srce domaćina i mirna ruka u najvažnijim trenucima. Svaki izlaz bučno se slavio, koliko li je značila ta pobjeda. I za samopouzdanje i plasman.


Pikado klub „Ragusa“ djeluje u teškim uvjetima i nema ni svoj prostor za rad i trening. Radi se o igračima koji su iznimno talentirani i šteta je da jedan sport, ma o kojem da se radilo, radi osnovnog uvjeta egzistencije pati i vlastitim snagama, uz pomoć prijatelja Kluba ide hrabro naprijed u bolje dane.
Traže minimum minimuma. I ako ćemo svi skupa dopustiti da nam sportovi propadaju ili stagniraju (razgovaramo o osnovnim uvjetima djelovanja) – ne piše nam se dobro.

Žitelji Dubrovnika vole sport i zasigurno nitko s mirom u srcu i duši ne gleda vijesti i sluša saznanja i vapaje, koje slabo itko više i prenosi i čuje, kako dobar dio „dubrovačkog sportskog mozaika“ ili stagnira ili klizi u provaliju.

Jer na kraju svega, u sređenim sportskim klubovima, s osiguranim minimalnim uvjetima rada, djeca imaju mnogo širi izbor što trenirati. Ne svodi se sve na najpoznatije planetarne sportove.

Pikado nosi matematiku, kombinatoriku, koncentraciju, koordinaciju pokreta, te razne druge benefite.

Ali, gdje da Ragusa baca strelice? Možda u svojim domovima, kao da djeluju samo za – sebe…