LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

HRVATSKI PARAOLIMPIJSKI ODBOR Dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu u kolicima

Sve misli uperene prema Paraolimpijskim igrama u Parizu

“Sve misli su uperene prema Parizu, no konkurencija je vrlo jaka. Bodovi se skupljaju do 1. lipnja 2024. godine. Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti dogurati” – Sven Maretić, dvostruki prvak Hrvatske

Na terenima TC Maksimir održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu u kolicima koje je obilježio Splićanin Sven Maretić osvojivši dvostruku krunu.

Član Teniskog kluba osoba s invaliditetom “Split 2020” osvojio je naslov u pojedinačnoj i konkurenciji parova.

Maretić je na putu do titule prvaka stigao bez izgubljenog seta porazivši Jozu Miloša sa 6-0, 6-1, Dražena Mikšića 6-0, 6-2, te u finalu Antu Joskića sa 6-4, 6-2.

Treće mjesto osvojio je Mikšić pobjedom 6-0, 6-1 protiv Marija Sosnika.

Posjetite službenu stranicu Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Facebook stranicu Paraolimpijac

Maretić je slavio i u konkurenciji parova zajedno s Draženom Mikšićem (TKOI Sirius). U finalu su pobijedili Antu Joskića i Antu Kolunđiju sa 6-1, 6-1.

Prezadovoljan sam, na putu do titule nisam izgubio set, samo devet gemova,” kazao je Maretić nakon turnira na kojem je sudjelovalo osam igrača iz pet klubova.

“Ulazak u godinu je bio nešto slabiji, međutim popravio sam neke stvari koje je trebalo i na dvoransko prvenstvo sam došao spreman i “nabrijan”. Imao sam jasan plan i cilj igre. Dignuo sam agresivnost,” dodao je.

Sada slijedi međunarodni turnir u Splitu, pa Italija, a od šestog mjeseca se počinju skupljati bodovi za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Sve misli su uperene prema Parizu, no konkurencija je vrlo jaka. Bodovi se skupljaju do 1. lipnja 2024. godine. Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti dogurati,” poručio je Maretić.

Lista se zaključava 1. lipnja 2024. godine, a za plasman u Pariz treba biti među 48. Najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima na ITF ljestvici je Joskić koji je trenutačno na 61. mjestu, dok je Maretić na 103. poziciji.