LOADING

Type to search

Fan & Fun Zona Šica HNK Šibenik 1993/94

OSVRT NA DERBI PRVOG KOLA ŠIBENIK – RIJEKA 4:1 Jakirović i družina “otpuhani sa Šubićevca”

Riječanima “Paket Aspirina” pred uzvrat Konferencijske lige

Dobro su još gosti i prošli pred goropadnim Šibenikom, koji i ovom pobjedom ističe napad na Dinamo Igora Bišćana. Proteklih godina ni Hajduk, ni Rijeka, ni Osijek nisu bili ovako ozbiljan pretendent na naslov.

Nedokučiva enigma za protivnike je godinama isti sastav Šibenika: Mrčela, Bulat, Šunjić, Petković, Putnik, Muriqi, Ivica, Karabeg, Vuković, Baturina, Shehu.

Četiri projektila u gostujućoj mreži plod su spoja i obrambene čvrstine i napadačkih afiniteta koje proizlaze iz “granitnog zida” pred vratima Gojka Mrčele, a “mozak i najčvršća cigla” je svakako kapetan i zapovjednik obrane, kapetan Mile Petković. Uputili su Šibenčani čak 26 udaraca prema vratima i pravo je čudo da su “samo četiri” oplođeni u pogotke.

Nezaustavljivi Anel Karabeg, dok mu leđa čuva Mile Petković (u pozadini)

Nije Riječanima pomogao “rani vjetar u leđa” – jedanaesterac u 8. minuti, nakon kojeg su od protesta “podrhtavale tribine“, a crveni karton od djelitelja (ne)pravde dobio je trener domaćih i fizioterapeut, tako da je do kraja susreta pomoć ozljeđenim Šibenčanima ukazivao “čovjek u bijelom” iz Rijeke.

Piletina u umaku od Gljiva – Samo jedna od domaćih marendi Šice – od Ponedjeljka do Petka

Dvaput najbolji strijelac protekle sezone Illy Shehu, po jednom Mate Baturina i Anel Karabeg. Već na poluvremenu 3:1, do kraja još jedan pogodak i Šibenik mirno i u dobroj atmosferi dočekuje Široki Brijeg u uzvratu prvog pretkola Europa Lige.

Zabrinuti trener Rijeke

Rijeci “paket aspirina” i glavobolja hit-treneru Sergeju Jakiroviću, koji će očito lakše na kraj s Dinamom u idućem kolu, jer grotlo Šubićevca neosvojivo je već dvije i pol godine. U Europskim ligama jedino bjeloruski Neman iz Grodna parira u tome Šibeniku.

Neman iz Grodna neosvojiva utvrda dvije i pol godine, jednako koliko Šubićevac

I koliko Šibenik želi promijeniti hrvatski nogomet ukazuje i činjenica da su unatoč pobjedi 4:1 uložili prigovor na suđenje u Zapisnik susreta.

Kakav Klub…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *