LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (84) Fran Skračić osvojio srebro u ležećem stavu na EP

Zlatno Srebro!

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Hrvatski strijelac Fran Skračić osvojio je srebrnu medalju u disciplini 10m zračna puška ležeći za slijepe i slabovidne na Europskom prvenstvu u para streljaštvu koje se održava u španjolskoj Granadi.

Aktualni svjetski doprvak je još jednom pokazao klasu osvojivši medalju i na EP-u.

Nakon kvalifikacijskog nastupa i novog državnog rekorda od 617.5 krugova, Skračić je u finalu vodio veći dio vremena, no pad koncentracije i slabije odrađeni 23. finalni hitac koštali su ga zlatne medalje. Ipak, osvojio je srebro s novim državnim rekordom finala, 240.6.

Slavila je Poljakinja Barbara Moskal sa 245.1 krugova, a broncu je osvojio Španjolac Manuel Senciales sa 221.8 krugova.

Pripreme za EP u Granadi su bile intenzivne u svakom obliku. Od treninga u streljani, preko kondicijskih treninga, pa sve do psiholoških priprema. Prvi na redu je bio ležeći stav koji je većini strijelaca jača disciplina. Konkurencija je bila veoma jaka tako da je natjecanje bilo ispunjeno pozitivnim natjecateljskim nabojem,kazao je Skračić.

U finalu se ni najmanje greškice ne opraštaju tako da je borba bila žestoka do samog kraja. Sa ponosom smo osvojili drugo mjesto i uzeli srebrnu medalju. Tako da ovdje nema govora o izgubljenom zlatu, već o osvojenom srebru. Posebno moram zahvaliti svom treneru Damiru Tješinski koji me doveo do ovog rezultata zajedničkim upornim radom, trudom i beskonačnim strpljenjem i razumijevanjem,” dodao je Skračić koji je na posljednjem SP-u osvojio srebro u ležećem stavu, te broncu u stojećem stavu.

Ostali hrvatski VI predstavnici ostvarili su nešto slabije rezultate od očekivanog. Ruža Markešić je s 580.6 krugova zauzela 16. poziciju, dok je Darko Golubić završio kao 17. s 563.7 pogođenih krugova. Hrvatske boje u Granda brani i Rudolf Petrović koji će svoje natjecanje otvoriti u malokalibarskoj disciplini R9 – 50m puška ležeći.

“Klik na Foto” vodi Vas na Predivnu Internet stranicu Beach bara Dodo – Zlatni pokrovitelj rubrike HPO-a na DU Sportivu

Svoj drugi nastup, VI reprezentativci će imati u disciplini VIS – zračna puška stojeći, a natjecanje u Granadi zatvoriti će Petrović na zračnom strelištu u disciplini R5 – zračna puška ležeći – SH2.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *