LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (220) Paraolimpijske Vrijednosti

Hrabrost, Odlučnost, Inspiracija, Jednakost!

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu.  

Trećeg dana odbrojavanja pripremili smo za Vas Paraolimpijske vrijednosti – vrijednosti Paraolimpijskog pokreta, koji ih je usvojio i slijedi. Krovno svjetsko tijelo je Međunarodni paraolimpijski odbor (International Paralympic Committee – IPC).

HRABROST: Parasportaši svojim nastupima pokazuju svijetu što se može postići kada svoje tijelo testirate do njegovih apsolutnih granica.

ODLUČNOST: Parasportaši imaju jedinstvenu snagu karaktera koja kombinira mentalnu snagu, fizičku sposobnost i izvanrednu agilnost za postizanje sportskih performansi koje redovito redefiniraju granice mogućnosti.

INSPIRACIJA: Kao uzori, parasportaši maksimiziraju svoje sposobnosti, osnažujući i potiču druge da budu aktivni i sudjeluju u sportu.

JEDNAKOST: Kroz sport, parasportaši slave različitost i pokazuju da je razlika snaga. Kao pioniri inkluzije, oni izazivaju stereotipe, mijenjaju stavove te ruše društvene prepreke i diskriminaciju prema osoba s invaliditetom (International Paralympic Committee, 2022b).

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *