LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (120) Na Europskim i Svjestkim prvenstvima 75 medalja za Hrvatsku u 2023.

S brojnim uspjesima prema Parizu!

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

U današnjem odbrojavanju do Paraolimpijskih igara u Parizu prenosimo izjavu predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora gospodina Ratka Kovačića sa sjednice Izvršnog odbora održanoj u Osijeku, kojoj su između ostalih prisustvovali Ljubica Lukačić, zastupnica u posljednjem sazivu Sabora, Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Zoran Špoljarić, predsjednik Osječkog parasportskog saveza, Alen Nađsombat, predsjednik Osječke zajednice sportova, te Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije.

Gospodin Kovačić između ostalog osvrnuo se na brojne uspjehe hrvatskih parasportaša, te na predstojeće Paraolimpijske igre u Parizu. Uspjesi su izuzetno zapaženi u svijetu parasporta i imamo itekako razloga za radost i optimizam, čemu svjedoče i njegove riječi:

Ne sjećam se kada smo donijeli toliko medalja s velikih natjecanja. Vjerujem u odlične rezultate i na paraolimpijskim igrama u Parizu. Do sada imamo 10 evidentnih kandidata, no kvalifikacijski ciklusi još traje, pa očekujem da ćemo u Parizu imati 20-tak predstavnika

Prema riječima predsjednika IPC-a (International Paralympic Committee) gospodina Andrewa Parsonsa bit će to najspektakularnije igre ikad održane.

Predsjednik IPC-a Andrew Parsons

Nastupit će oko 4.400 Paraolimpijaca u 22 sporta, u 549 natjecanja u kojima će se dijeliti medalje.

Ne možemo dočekati i veselimo se događaju koji će uveseliti Svijet i sigurni smo i u to da će nas naši Paraolimpijci kao i uvijek učiniti sretnima i ponosnima.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *