LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (110) Najljepša Izjava otkad je DU Sportiva

“Više se ne osjećaju kao bolesnici, nego kao sportaši”

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Svakako najljepšu izjavu / misao otkad je DU Sportiva izrekao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora gospodin Ratko Kovačić, na pitanje koje sam mu postavio u razgovoru kojeg smo vodili na otvaranju Portala, a glasilo je – “Kako se osjećaju Djeca s poteškoćama u razvoju i Osobe s invaliditetom kada se uključe u sport“.

Odgovor je uistinu predivan i toliko je istinit, jer gospodin Kovačić, bivši čelnik i Europskog paraolimpijskog odbora, posjeduje ogromno znanje i iskustvo.

Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a. Foto HINA / Lana SLIVAR DOMINIĆ

Uključivanjem u sport Djeca s poteškoćama u razvoju i Osobe s invaliditetom više se ne osjećaju kao bolesnici, nego kao sportaši” – izjavio je Ratko Kovačić.

Ova rečenica neka posluži im kao motivacija i osobama oko njih, jer istaknuo je i da je jedan od najvećih, ako ne i najveći problem njihovog uključivanja u sport upravo motivacija.

Puna podrška od DU Sportiva i skupa s Hrvatskim paraolimpijskim odborom nastavit ćemo širiti veličanstveni i bogati Paraolimpijski pokret, čije su vrijednosti upravo neprocjenjive za te osjetljive skupine društva, ali i za sve ljude svijeta kao poticaj da mogu dati još više od sebe u životu nego li daju, i to na najzdravije načine.

Beach Bar Dodo – Zlatni Pokrovitelj rubrike HPO-a na DU Sportivu – Klik na Foto vodi Vas na predivnu Internet stranicu

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *