LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO NAJSPEKTAKULARNIJIH PARAOLIMPIJSKIH IGARA (64) Ne možemo dočekati

Sva raskoš Paraolimpijskog pokreta

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora gospodin Andrew Parsons istaknuo je na službenim stranicama IPC-a da će ovo biti najspektakularnije igre ikad i da će Paraolimpijski pokret odvesti na još višu razinu.

Andrew Parsons: ‘Paris 2024 Will be The Most Spectacular Games Ever’

IPC President Andrew Parsons shares New Year wishes and insights into the high expectations and excitement building up for the Paralympic Games in Paris. 🏅✨ The International Paralympic Committee’s vision is to make for an inclusive world through Para sport.

S uzbuđenjem i radosti smo ulazimo u period u manje od dva mjeseca do istinskog spektakla Paraolimpizma, koji će u francuskoj Prijestolnici biti uistinu poseban, a sudjelovat će oko 4400 paraolimpijaca.

“Sva će pozornost biti usmjerena na Place de la Concorde, na povijesnu i spektakularnu Ceremoniju otvaranja“.

Dvanaest čarobnih dana i 549 natjecanja u kojima se dijele medalje, u 22 sporta. Po prvi put u povijesti Ceremonija će biti izvan stadiona, sa sportašima koji ponosno idu niz Champs-Elysees, u srcu Pariza.

Za nama su dva izdanja Igara bez gledatelja zbog pandemije koronavirusa i svakako će biti prisutna dodatna radost, u spoju spektakularnih Igara i prisustvu razdraganih gledatelja, koji će bodriti svim snagama paraolimpijce.

Također, u skladu s našim ciljem isticanja vrijednih poruka za daljnji boljitak u svim sferama života Osoba s invaliditetom, treba svakako istaknuti najavu predsjednika Francuske Macrona vezanu za dodatnu investiciju od 1.6 milijardi eura u projekte koji će olakšati život i funkcioniranje osoba s invalididetom, dok će Pariz u velikoj mjeri omogućiti pristupačnost.

Još jedan dokaz da promjene počinju i sportom. I naravno – parasportom!

Beach Bar DODO – Zlatni pokrovitelj rubrike HPO-a na DU Sportivu – “Klik na Foto” vodi Vas na predivnu Internet stranicu

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *