LOADING

Type to search

Tata je Tata Dubrovnik Udruge

NEPROCJENJIVA AKCIJA NAŠE VRIJEDNE I DOBRE UDRUGE “TATA JE TATA DUBROVNIK” Deset Stipendija za dva studenta i osam učenika!

“Kao i uvijek vodili smo se Empatijom”…

Ovu uistinu neprocjenjivo vrijednu akciju treba popratiti s nekoliko riječi. Ako je nešto neprocjenjivo, uistinu je teško naći i riječ(i). Olakšati životni put, put školovanja i stjecanja znanja za život, rad i stvaranje – čime to procijeniti. Čime procijeniti osjećaj svega najljepšeg dva studenta i osam učenika i njihovih obitelji? Čime procijeniti koliko će oni dobra u životu učiniti jer su se osvjedočili i ovom prigodom u dobro? Prigodom ruke pomoći u situaciji kad ti netko pruži ruku i olakša…

U životu nerijetko i jedna mala gesta povuče čovjeka da ohrabreniji krene dalje. Na slici ispod možemo se uvjeriti u samo malu gestu (primiti nekoga za ruku i utješiti ga op.a.) i pogledati izraz lica dječaka, kojemu to znači kao cijeli svijet. A to “cijeli svijet” je naravno metafora, jer pravi izraz uistinu jest neprocjenjivo.

Bravo i od DU Sportiva za inicijativu i provedbu ove akcije divnoj udruzi “Tata je Tata Dubrovnik” i svima koji su u njoj sudjelovali na bilo koji način. Empatija jest ono što gradi čovječanstvo, na toliko mnogo pojavnih načina…

U nastavku u cijelosti kao i uvijek prenosimo objavu naših dobrih Tata…

Danas je jedan od najljepših dana u našoj udruzi, jer smo upravo potpisali stipendijske ugovore s deset stipendista (dva studenta i osam učenika). Kao i uvijek vodili smo se empatijom, tako da su stipendije uručene djeci koja zaista trebaju pomoć kako bi im olakšali daljnje školovanje.

Ukupno 15.000 eura, odnosno 1.500 eura će dobiti svaki stipendist za nastavnu godinu. Stipendije su podijeljene od Konavala, Mljeta, Grada, preko Primorja sve do Neretve.

Još jednom bi se najiskrenije zahvalili dubrovačkim umjetnicima koji su nam donirali slike za humanitarnu aukciju, Foto Staru, poduzetnicima i svim dobrim ljudima koji su sudjelovali na aukciji, pomagali oko aukcije na bilo koji način ili pojedinačno uplaćivali za stipendije.

Ono što je bio naš san postala je stvarnost. Ovih će deset mladih ljudi lakše koračati kroz život, koji im je odabrao teži put, upravo zahvaljujući svima vama.

Vi ste naš svjetionik, naše lučonoše dobra, jer upravo zahvaljujući vama koji ste nas cijelo vrijeme podržavali, i ova priča ispisana je sa sretnim krajem.

Hvala vam dobri ljudi, hvala za puno nasmijanih lica danas, hvala beskrajno, ovo je vaša zasluga.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *