LOADING

Type to search

Uncategorized

NAŠA DJELATNICA ISTINSKI HEROJ Natjerala lopova u bijeg i spasila novac naše sugrađanke

Heroji ne razmišljaju, oni u stotinki djeluju!

Autori teksta: Bistro-pizzeria Šica

Naša vrijedna i dobra djelatnica učinila je nešto što bi se, ruku na srce, malo tko usudio i izložila se opasnosti da spasi novac koji je netko teško zaradio (znamo o kome je riječ op.a.).

Naime, preksinoć, u subotu kasno navečer, naša I. (čuvamo privatnost op.a.) vraćala se kući s posla. Ispred nje stotinjak metara išla je gospođa kojoj je iz zadnjeg džepa ispao novac i I. je odmah ga počela skupljati. Najednom, zaustavio se automobil i muška osoba tridesetih godina, koji je isto počeo raditi bez obzira što je znao da nije njegov novac.

I. mu je pristojno rekla da je to novac od gospođe koja je prošla i da je vidjela da joj je ispao, na što je on izrekao grube riječi, a I. je skupljeni novac čuvala i sačuvala i ostala prisebna i hrabra iako je postojala opasnost u jednom trenutku i da dobije udarac.

I koliku hrabrost drski lopov ima – brzo je sjeo natrag u svoj automobil i velikom brzinom uz škripu guma odvezao se s lica mjesta. I. naravno nije bilo svejedno, ali opet bi od 100 istih situacija 100 puta isto postupila – to je zajamčeno. To radiš u stotinci, spontano, da drugome pomogneš, budeš i pošten naravno i budeš velika osoba u vremenima kada su takvi kao I. u manjini, a ne usuđujemo se napisati u kolikoj.

I. je vratila dio teško sačuvanog novca gospođi, koja joj se najljepše zahvalila, toplo zahvalila, rekla da je pravi heroj sa spontanom reakcijom (ima to u sebi op.a.).

Dogodilo se to na početku Vinogradarske ulice, u Novoj Mokošici, ispod malonogometnog terena, kasni sat, mnogi djelatnici se tada vraćaju svojim domovima i znamo da naši vrijedni policajci nadgledaju svačiju sigurnost, uz sve ostalo u opisu svog zahtjevnog posla. Ukoliko bi radi ovakvih nesretnih događaja, a i toga da ima slabijih osoba koje se boje noću vraćati se kući, što je i logično obzirom da su neki dijelovi i slabo osvijetljeni, apelirali bi ukoliko je moguće na patrolu više, a svjesni smo da Policija daje maksimum.

Našoj I. sve ljudske pohvale i dovela je sebe u opasnost da spasi tuđu imovinu. Takvi ljudi trebali bi graditi naše društvo i biti uzori svoj našoj djeci.