LOADING

Type to search

Dječji sport Natjecanja

KADETSKO PRVENSTVO DUBROVNIKA U ŠAHU (FOTO) Raduje veliki broj Djece u šahu

28 kadetskih šahista!

Tekst: Ivan Potrebica, Foto: Ivana Perak – Facebook stranica Šahovskog kluba “Dubrovnik”

Nakon brojnih šahovskih turnira i 5. lige održanih u našim prostorima ovog mjeseca, na red su došli najmlađi šahisti.

Prošli petak, subotu i nedjelju, prostorije Kluba ispunilo je 28 kadetskih šahista (svi mlađi od 16 godina) – 5 više nego prošle godine, što svakako veseli. Većina ih je iz Grada, 4 šahista su došla iz kluba prijatelja Vela Luke, a jedan šahist je s Mljeta.

Turnir se igrao u klasičnom formatu, tempom 30 minuta za cijelu partiju s dodatkom od 30 sekundi po potezu uz obavezno zapisivanje poteza. Nakon odigranih 7 kola, novi/stari kadetski prvak Grada je Matej Perak, kojem ovim putem još jednom čestitam na izuzetnom rezultatu.

Prvoplasirani igrači i posebno nagrađeni igrači su sljedeći:

Matej Perak (U14) – prvo mjesto s 6,5 bodova iz 7 partija
Maja Franulović (U16) – drugo mjesto s 5,5 bodova iz 7 partija
Tonko Sebastijan (U13) – treće mjesto s 5,5 bodova iz 7 partija
Ela Cvjetković (U13) – nagrada za najuspješniju kadetkinju, 5 bodova iz 7 partija
Andrija Crnčević (U12) – nagrada za najuspješnijeg kadeta u kategoriji U12, 4,5 boda iz 7 partija
Moreno Mateljan (U08) – nagrada za najuspješnijeg kadeta u kategoriji U08, 2,5 boda iz 7 partija

Prva tri mjesta su, uz pehare, medalje i diplome, nagrađena vrijednom šahovskom opremom. Posebno treba pohvaliti Tonka Sebastijana, koji je odlučio osvojenu nagradu (šahovski komplet) darovati Maru Stjepoviću kao lijepu uspomenu na turnir, kojemu je nagrada za najuspješnijeg kadeta u kategoriji U08 izmakla za samo pola boda. Bravo Tonko!

Krovni pokrovitelj DU Sportiva i Zlatni pokrovitelj Dječje rubrike – Beach Bar BANJE

Za kvalitetno suđenje i provedbu turnira pobrinuli su se glavni sudac Leonardo Jerković i moja malenkost u ulozi zamjenika glavnog suca.

Mišljenja sam da je ovo bio za svakoga vrhunski odrađen turnir, neovisno o završnom rezultatu i konačnom poretku nakon svih odigranih partija. Za mnoge je ovo bilo prvi put da su igrali šah pod ovakvim intenzitetom, gdje je bilo i ozbiljnijih protivnika nego na što su navikli ili s čime su se imali prije mogućnosti susresti, uz zapisivanje poteza u formular, što je vjerojatno bio jedan od većih izazova prvog dana turnira.

Nakon prvog dana sve je išlo puno lakše i zato jedno veliko bravo svima koji su sudjelovali i igrali svoj najbolji šah protekli tjedan. Imali ste priliku iskusiti što znači igrati onaj pravi, klasični šah, te se nadam da vam je ovaj turnir dao motivaciju da i dalje nastavljate istraživati sve ljepote šahovske igre.

Za kraj, zahvale idu svim roditeljima koji su posjetili i pomagali održavati red i mir u hodnicima i za zabavni program između kola, a ona posebna našoj Ivani Perak za apsolutni angažman i trud da turnir prođe u najboljem redu – od fotogalerije (obavezno proletite), brige za djecu, medalja, diploma, cateringa i čašćenja i da ne nabrajam dalje – jedno veliko hvala!

Slijedi Fotogalerija, a DU Sportivo čestita svima koji su nastupili i čestitke našem vrijednom Klubu koji se izrazito trudi i ulaže napore u radu s najmlađima i rezultati su itekako vidljivi u porastu zanimanja za šah i naravno ostvarenim rezultatima i radosti Djece!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *