LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ITF CROATIA OPEN UMAG BY HEP TENISAČA U KOLICIMA “Malo je takvih turnira u svijetu”

Sretno našima na početku skupljanja bodova za Paraolimpijske igre!

UMAG – Zvijezdama ATP teniskog turnira Croatia Opena Umag i ove će se godine pridružiti i neki od ponajboljih svjetskih tenisača u kolicima.

Četvrto izdanje ITF Croatia Open Umag by HEP održat će se od petka, 28. srpnja do nedjelje 30. srpnja na terenima Umag Tennis Academyja i na terenima Stella Marisa.

PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije za Hrvatsko poslovno tržište kreirao je vlastiti Software za olakšano i precizno vođenje knjigovodstva, kao jedini Knjigovodstveni servis u Hrvatskoj kojem je to uspjelo. WhatsAppViber / Telefon & E-mail

Opet nas čeka kvalitetan i zanimljiv turnir jer imamo pun ždrijeb sa 16 sudionika iz šest država s nekoliko jakih imena s ITF liste tenisača u kolicima,” rekao je Anto Joskić, najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima (68.), sudionik, ali ujedno i organizator umaškog turnira.

Listu prijava predvodi pobjednik turnira iz 2021., Austrijanac Josef Riegler, trenutačno 41. na svjetskoj rang-listi, a hrvatskih šest aduta, što je najviše dosad na umaškom turniru, bit će, uz Joskića, i Sven Maretić, Ante Kolunđija, Dražen Mikšić, Antonio Arambašić te Željko Kladarić.

Ove će godine naš turnir biti još važniji jer upravo je počeo kvalifikacijski ciklus za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu sljedeće godine, tako da će se u Umagu moći zaraditi prvi bodovi. Iako kvalifikacije traju godinu dana, do 16. srpnja 2024., i puno je turnira u kalendaru do tada, sigurno će cilj i želja svakome biti dobar start. Pobjednik našeg turnira dobiva 55 bodova u borbi za POI, na koje će se kvalificirati 48 tenisača“, dodao je Joskić, koji također gaji ambicije plasmana na Paraolimpijske igre, na kojima Hrvatska još nikada nije imala predstavnika u tenisu u kolicima.

Klik na Foto vodi Vas na stranicu Hrvatskog saveza tenisača u kolicima

Naša je posebnost što igramo paralelno s Plava Laguna Croatia Openom Umag te koristimo istu infrastrukturu, a malo je takvih turnira u svijetu, možda svega još jedan ili dva. Veliko je nam je zadovoljstvo i čast biti dio cijele ove teniske priče jer možemo prezentirati naš sport na velikoj pozornici, što pomaže vidljivosti i razvoju našeg sporta“, zaključio je Anto Joskić.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *