LOADING

Type to search

Fan & Fun Zona Šica Glazbeni hit dana

HIT DANA PIZZERIJE ŠICA Čestit – Časan – Heroj!

Heroj (Ulice)

Nije cilj u sklopu ove lijepe rubrike Hit dana Šice samo “pustiti pjesmu“. Ne. Treba i  napisati pokoju riječ koja možda zamisli makar i jednu osobu koja zađe u ovaj šareni svijet, gdje osim crvene, plave, ružičaste, vladaju i siva, pa i crna, a što je sve u svakom od nas. I to je sasvim normalno.

Pizze, Salate, Jela s Roštilja, Burgeri, Tjestenine, Rižoti, Vegetarijanska jela i Brižno pripremljene Domaće Marende od Ponedjeljka do Petka – Sve za Vas u “Šici” (Klik na Menu)

Ono što je još normalno je borba koja se odvija u nama. Kao u “Heroju ulice“, ovoj jakoj pjesmi Prljavog Kazališta. Vidljivo unutarnje previranje, dvojbe – kakav li to čovjek je Romeo. I koga “dobiva” Juliet. I je li dobiva…

Prisjetit ćemo neke od Vas jedne riječi koja polagano odumire – čestit. Posebno mnogo koristio ju je i tako su ga i opisivali pokojni, drugi po redu Guverner HNB-a, Pero Jurković, čestito i pitomo čeljade, teško bolestan od malih nogu, koji je uveo hrvatsku kunu, što je podatak koji i malo tko zna, a malo tko ga se i prisjetio uvođenjem eura.

Pero Jurković

Čestit krije u sebi Heroja – nekoga čiji je svijet i narančast i crn (kao boje Šice op.a.) Ali je svjestan svega, uvijek će istupiti naprijed ne u smislu isticanja, pogledati ravno u oči svakoga bio narančast ili crn, braniti prave vrijednosti i na kraju braniti i – Juliet.

Današnji Heroji, ne svi naravno, teško bi stali u ovu pjesmu, zaogrnuti upitnim poštenjem, riječ koju ne treba vezivati samo za neotuđivanje materijalnog i(li) duhovnog od drugih. Ali zaobići ćemo ju u ovom tekstu – Čestit prema Svijetu, čestit prema sebi i drugima.

Čestit – Časan!

Tags:

You Might also Like