LOADING

Type to search

Fan & Fun Zona Šica Glazbeni hit dana

HIT DANA BISTRO PIZZERIJE ŠICA Univerzalni simbol optimizma i radosti

Felicita!

“Felicita” je legendarna, svevremenska pjesma talijanskog dua Al Bano i Romina Power, objavljena 1982. godine.

Odmah po izlasku, postala je veliki hit diljem Europe, pa i šire, cementirajući status dvojca kao planetarnih zvijezda.

Pjesma je prvi put izvedena na prestižnom festivalu San Remo, što je dodatno doprinijelo njezinoj popularnosti, ali je zanimljiv podatak da je osvojila drugo mjesto, što ide u prilog činjenici da plasman ponekad uvelike ovisi i o dozi subjektivnosti stručnog žirija.

Sanremo 82 Al Bano & Romina Power – Felicita

Uploaded by Retro Music Stars on 2023-07-29.

Ime pjesme u prijevodu znači “Sreća” i odiše nevjerokatno pozitivnom energijom i jednostavnom životnom filozofijom.

Tekst slavi male, svakodnevne trenutke sreće, poput jutarnje rose, sunca koje sija ili pak osmijeha voljene osobe. Ova bezvremenska poruka rezonirala je s publikom diljem svijeta, čime je “Felicita” postala univerzalni simbol optimizma i radosti.

Melodična i lako pamtljiva, pjesma je od prvog takta osvojila srca slušatelja. Harmonični vokali Al Bana i Romine dodatno su naglašavaju emotivnu snagu pjesme, čineći je savršenim primjerom glazbe koja spaja ljude raznih kultura i jezika.

U refrenu, što smo zamijetili, a opet je to subjektivni dojam slušatelja, ima i suptilne nijanse melankolije, što doprinosi njenom idealnom čaru. Razlog tome su, između ostalog, i fascinantna višeslojna ekspresija vokala i dulje note u pojedinim djelovima.

Krovni pokrovitelj DU Sportiva

Godinama nakon svog izlaska, “Felicita” ostaje nezaobilazna na repertoarima za slavlja, vjenčanja i druge radosne prigode. Neumorno se izvodi na koncertima i karaoke večerima, te je često dio repertoara u raznim televizijskim emisijama i reklamama, zbog svog univerzalnog šarma i prepoznatljivosti.

U svijetu punom izazova i stresa, “Felicita” nas uvijek podsjeća na ljepotu jednostavnosti i važnost malih, ali itekako značajnih trenutaka koji nas ispunjavaju srećom.

Njezina poruka je jasna: Pravo bogatstvo leži u svakodnevnim, autentičnim trenucima radosti i sreće u moru pravih vrijednosti.

Al Bano Carrisi & Romina Power – Felicita (Schlagerchampions 13-1-2018)

Das große Fest der Besten mit Florian Silbereisen

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *