LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

FINALE DOIGRAVANJA / ČETVRTI SUSRET Jugaši gromovito i ohrabreno na susret odluke u Split

13 projektila za pokazati “Tko nosi barjak hrvatskog vaterpola”…

Fotografije: Internet stranica VK “Jug”

Četvrti susret finala Doigravanja za vaterpolskog prvaka Hrvatske mogao je donijeti odluku – da Jadran podigne trofej namijenjen prvaku. Međutim, predaleko od toga. Doslovno su potopljeni u Gružu sa zastrašujućih 13:6, ne u smislu “sirovog rezultata susreta“, koliko činjenicom da je Jug demonstrirao napadačku i obrambenu moć, koju sasvim sigurno skupa s prtljagom nosi sa sobom na odlučujući peti ogled, koji se igra u srijedu u Splitu, 17. svibnja u 18.50 uz prijenos na HTV-u.

2:1 nakon prve četvrtine, te 7:2 na poluvremenu. Izvrsnih sedam pogodaka i još bolje – samo dva u mreži Juga. Obrana je često, prečesto donosila trofeje, ne samo radi “mirujuće mreže“, već psihologije za napadačke aktivnosti, koje postaju sigurnije, ruke su slobodnije i efekti nemjerljivo bolji.

Posljednje dvije četvrtine dvaput po 3:2 za sjajnu momčad sjajnog stratega Vjekoslava Kobešćaka i konačnih 13:6. Jugaši su se napunili silnim samopouzdanjem, dok za splitsku momčad nakon 2:1 više “ne zvone zvona radosti i slavlja“.

Peti susret u Splitu rasplamsat će “pobjednički pedigre” Juga, koji kao i svaki svjetski klub u bilo kojem sportu nije imun na lošiju izvedbu, a poznato je koliko parametara utječe na izvedbu momčadi i pojedinaca. Svakako je to vrlo vrlo rijetko krivulja koja se neprestano penje. Ono što je decidirano – u ključnim ogledima, važnim trenucima sezone, gleda se “tko je tko” i tempiraju se i slažu najbolje forme – taktičke, mentalne, sukladno iznimno složenim pristupima.

Zato je Jug favorit u Splitu, unatoč činjenici da je Jadran “jak i gladan“, uz vjetrove u leđa publike.

Nikad ne otpisujmo Jug. Niti je kome to ikad bilo na pameti…