LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EUROPSKO PRVENSTVO U PARATRIATLONU U MADRIDU Antonio Franko osvojio četvrto mjesto

Trenerica Kristina Skroče: “Jedva čekamo iduću utrku”

MADRID – Hrvatski paraolimpijac Antonio Franko (30) osvojio je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u paratriatlonu u Madridu.

Od 2. do 4. lipnja u Madridu održano je Europsko prvenstvo u triatlonu i paratriatlonu na kojem je u svim kategorijama nastupilo više od 2.000 sportaša iz 30 zemalja.

U konkurenciji parasportaša hrvatske boje branio je najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko koji je u kategoriji PTS4 osvojio četvrto mjesto.

Jedinstvena i mirna lokacija Beach bara Dodo, podno Lovrijenca na očaravajućoj plaži Šulić, garantira užitak! “Klik” na Fotografiju vodi na preglednu Internet stranicu sa svim informacijama

Zbog loše kvalitete vode otkazana je plivačka dionica, pa je umjesto triatlona održan duatlon. Prvo se trčalo 2.5 kilometra, potom je na programu bilo 19 kilometara biciklom, a umjesto plivanja je ubačeno još jedno trčanje od 2.5 kilometara.

Franko je na koncu osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 1:00:33. Zlato je osvojio paraolimpijski i svjetski prvak Francuz Alexis Hanquinquant s rezultatom 56:54, drugi je bio Španjolac Nil Riudavets Victory (58:00), a ispred Franka je bio i “brončani” Francuz Pierre-Antoine Baele (58:53).

Zbog loše kvalitete vode u jezeru, otkazano je plivanje i ubačeno još jedno trčanje. Svojim nastupom na utrci sam zadovoljan jer sam sve odradio jako dobro, ali nisam zadovoljan plasmanom jer sam se nadao medalji, ali kako nije bilo plivanja četvrta pozicija je realna,” kazao je 30-godišnji triatlonac iz Kraljevice, član riječkog kluba Rival.

U lagodnoj i uistinu posebnoj atmosferi Beach bara Dodo možete uživati u širokom popisu vrhunski spravljenih koktela, osvježavajućih pića, burgera, vegetarijanskih jela, salata, u sklopu cijele, brižno osmišljene Ponude “Samo za Vas”  

Franko je do sada osvojio dvije bronce na europskim prvenstvima. Prošle godine u poljskom Olsztynu, te 2019. u Valenciji.

Nažalost, umjesto triatlona smo odradili duatlon. Iako duatlon nije idealna disciplina za Antonia jer obično stvori dobru prednost na segmentu plivanja, završio je na četvrtom mjestu. Napredak se vidi od prošle sezone tako da jedva čekamo iduću utrku,” dodala je Frankova trenerica Kristina Skroče.

Franko je jedini hrvatski paratriatlonac koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama, osvojivši u Tokiju peto mjesto, a nada se i nastupu na Paraolimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

Od 1. srpnja počinje kvalifikacijski period za POI 2024. u Parizu, a iduće nastupe Franko će imati na Svjetskom kupu u A Coruni, te zatim na Svjetskoj seriji u Montrealu i Swanseau,” naglasila je Skroče.