LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EUROPSKO PRVENSTVO U KUGLANJU ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE Trinaest medalja iz Rumunjske za hrvatske kuglače!

Četiri medalje izbornice Ruže Markešić

Kuglanje je IBSA sport od 1997. godine. Postoje ekipne i pojedinačne discipline po kategorijama, a igrači se natječu u tri kategorije prema klasifikaciji (B1, B2 i B3)

Čak 13 medalja osvojili su hrvatski kuglači na 22. Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne koje je održano u rumunjskom gradu Targu Mures.

Na EP-u je nastupilo 10 hrvatskih kuglača i četiri kuglačice, osvojivši ukupno 13 medalja.

Hrvatski reprezentativci osvojili su pritom sedam zlatnih, tri srebrne i tri brončane medalje, ali i šest četvrtih mjesta.

Hrvatska je već tradicionalno bila vrlo uspješna. Možemo biti zadovoljni nastupom, međutim bilo je to za nas neobično prvenstvo jer smo osvojili čak šest četvrtih mjesta. Malo je nedostajalo sreće za još koju medalju, međutim ne možete uvijek osvojiti medalju, netko mora biti i četvrti,” kazala je izbornica Ruža Markešić koja je osvojila čak četiri medalje – tri zlata i srebro.

Knjigovodstveni servis PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije za Hrvatsko poslovno tržište kreirao je vlastiti Software za Vaše olakšano i precizno vođenje knjigovodstva, kao jedini Knjigovodstveni servis u Hrvatskoj kojem je to uspjelo. WhatsAppViber / Telefon & E-mail

Markešić je osvojila dvije zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, te jednu u ekipnoj konkurenciji, dok je srebro osvojila u mix tandemu zajedno s Vedranom Dumenčićem koji je također osvojio četiri medalje – dva zlata i dva srebra.

Markešić je u kategoriji B3 osvojila zlato u kombinaciji (1.442) i singl disciplini (693), dok je Željka Peška osvojila broncu u “singlu” (675), te četvrto mjesto u kombinaciji (1.295). Nermina Mehulić je u kategoriji B2 osvojla četvrta mjesta u singlu (622) i kombinaciji (1.287).

“Klik na Fotografiju” vodi na Facebook stranicu tvrtke MM Čuljak Studio – Izrada svih vrsta Reklama

U muškom dijelu natjecanja Vedran Dumenčić je u B3 bio najbolji i u singlu i u kombinaciji, dok je Duško Božić bio treći u singu, a srebro mu je “pobjeglo” za samo jedan čunj.

Dumenčić je ukupno tri puta bio najbolji na europskim prvenstvima, a zanimljivo i prethodna dva naslova (2004, 2018) je osvojio na kuglani u Targu Muresu.

Darko Sarapa je u B2 osvojio zlato u singlu (708), s dva čunja više od reprezentativnog kolege Ivice Ferenčića. Ferenčić je uzvratio osvojivši zlato u kombinaciji (1.403), dok je Sarapa bio treći (1372). Za Ferenčića je ovo treći uzastopni naslov u kombinaciji.

Tvrtka “Bruškin Dubrovnik” specijalizirana je za čišćenje i održavanje. Petnaestogodišnja Tradicija garantira 4K Odsjaj Vašeg Objekta

Podsjetimo, u ekipnom dijelu natjecanja hrvatske kuglačice osvojile su zlatnu, a kuglači srebrnu medalju.
Hrvatska ženska reprezentacija je osvojila prvo mjesto sa 1.846 srušenih čunjeva. Ruža Markešić je imala 749 srušenih čunjeva, Nermina Mehulić 665, a Iva Šola 432.

Drugo mjesto osvojila je Rumunjska sa 1.807 srušenih čunjeva, dok su treće bile Poljakinje (1.743).
U muškoj konkurenciji slavila je Slovenija sa 3.922 oborena čunja, dok je Hrvatska bila druga sa 3.791. Hrvatske boje branili su Ranko Milutinović (485), Stjepan Đunđek (539), Darko Sarapa (664), Ivica Ferenčić (697), Vedran Dumenčić (727) i Villiam Jelušić (679). Bronca je pripala Rumunjskoj (3.733).

Jedinstvena i mirna lokacija Beach bara Dodo, podno Lovrijenca na očaravajućoj plaži Šulić, garantira užitak! “Klik” na Fotografiju vodi na preglednu Internet stranicu sa svim informacijama

Ovo je četvrti put kako je ovaj grad u Transilvaniji domaćin europskog prvenstva nakon 1999. 2004. i 2018. godine.

Kuglanje je IBSA sport od 1997. godine. Postoje ekipne i pojedinačne discipline po kategorijama, a igrači se natječu u tri kategorije prema klasifikaciji (B1, B2 i B3).