LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EUROPSKO PRVENSTVO U PARAPLIVANJU U PORTUGALU Nakon zlata, Emma Mečić osvojila i broncu

Izbornik Berislavić: “Ovo prvenstvo za nas je bilo savršeno”

Nakon što je osvojila zlato na 400 m slobodno, mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić osvojila je i brončanu medalju na 100 leđno na Europskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri.

Hrvatski paraplivači nastavljaju nizati odlične rezultate na Europskom prvenstvu na Madeiri.

Šestog dana natjecanja Hrvatska je stigla do već četvrte medalje, pri čemu druge za Emmu Mečić. Nakon zlata na 400 m slobodno, mlada 17-godišnja hrvatska plivačica, koja živi i trenira u Losoneu u švicarskom kantonu Ticino, osvojila je i broncu na 100 leđno (S9) s rezultatom 1:14.41 što je novi hrvatski rekord.

Mečić je u samom finišu utrke preuzela treće mjesto od mađarske plivačice Zsofije Konkoly koja je cijelu utrku bila ispred nje. Na koncu je hrvatska plivačica bila brža šest stotinki sekunde.

Slavila je Španjolka Nuria Marques Soto s rezultatom 1:10.04, dok je srebro osvojila njezina sunarodnjakinja Beatriz Lerida Maldonado koja je plivala 1:13.36.

“Nova medalja i novi osobni rekord su dovoljan razloga za zadovoljstvo. Nisam očekivala ovu medalju i zaista mogu biti prezadovoljna rezultatima koje sam ostvarila u Portugalu,” kazala je Mečić.

Podsjetimo, Mečić je u četvrtak osvojila europski naslov na 400m slobodno, nakon što je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru senzacionalno bila druga u istoj disciplini.

Ovo je medalja koju nismo očekivali, posebice jer ovo nije njezina najbolja disciplina. Ovo je prvenstvo je za nas zaista bilo savršeno i radujem se skorašnjim nastupima u Parizu,” dodao je njezin trener Luca Marin.

Korak do nove medalje bila je i Paula Novina koja je na 200 mješovito (SM8) bila četvrta s rezultatom 2:57.73. Zlato je osvojila Ruskinja Viktoria Iščiulova (2:43.00), druga je bila Talijanka Francesca Palazzo (2:46.50), dok je bronca pripala Ruskinji Mariji Pavlovoj (2:52.73).

“Beach Bar DODO”“Klik na Foto” vodi Vas na predivnu Internet stranicu

Novina je u četvrtak bila treća na 50 m slobodno (S8) osvojivši svoju prvu medalju na velikim natjecanjima. Prvog dana natjecanja Dino Sinovčić je osvojio srebro na 100 leđno (S6).

Treba istaknuti kako je ovo je prvi put ikada da su hrvatske paralivačice na velikim natjecanjima osvojile tri odličja. Zaista nevjerojatan osjećaj i ponos svih nas. Još jednom ću istaknuti kako je ovo dokaz izuzetnog znanja i truda koje naša struka ulaže u razvoj paraplivanja. Nakon ovakvih rezultata s nestrpljenjem očekujemo nastupe naših paraplivača na POI u Parizu,” naglasio je izbornik Igor Berislavić.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *