LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EP U SJEDEĆOJ ODBOJCI ZA MUŠKARCE I ŽENE U ITALIJI Bravo za naše Predstavnike

Peto mjesto za muškarce i Šesto za žene

U talijanskom gradu Caorle održano je 19. izdanje Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci za muškarce, te 16. izdanje EP-a za žene, na kojem je Hrvatska imala predstavnike u obje kategorije.

U muškoj konkurenciji nastupilo je 12, a u ženskoj konkurenciji 10 reprezentacija.

Kod muškaraca slavila je Bosna i Hercegovina koja je osvojila već 11. naslov prvaka kontinenta. BiH odbojkaši su u finalu pobijedili Njemačku sa 3-2 (18-25, 25-23, 28-30, 25-21, 15-6), dok je u susretu za broncu Ukrajina bila bolja od Poljske sa 3-0 (25-17, 25-12, 25-16).

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Hrvatski odbojkaši, koje vodi izbornik Mato Dragičević na koncu su osvojili peto mjesto završivši turnir s pet pobjeda i tri poraza.

Hrvatska je sjajno otvorila natjecanje u skupini A s tri pobjede protiv Slovenije (3-0), Italije (3-0) i Litve (3-0), no uslijedila su dva poraza od BiH (0-3), te Poljske (2-3). Slijedilo je četvrtfinale i dramatična broba protiv Ukrajine koja je na koncu pobijedila sa 3-2, premda je naša reprezentacija vodila 1-0 i 2-1.

U razigravanju za poredak od petog do sedmog mjesta, hrvatski su odbojkaši upisali dvije pobjede protiv Srbije (3-1) i Latvije (3-0) te na koncu završili EP na petom mjestu.

 

U ženskoj konkurenciji slavila je Italija koja je u finalu pobijedila Sloveniju sa 3-1 (25-17, 22-25, 25-16, 25-22). Bronca je pripala Ukrajinkama koje su sa 3-1 bile bolje od Njemačke.

Hrvatske odbojkašice koje je vodio Vladimir Jolić osvojile su šesto mjesto.

Kroz skupinu su prošle s jednom pobjedom (Turska 3-0), te porazima od Njemačke (0-3), Italije (0-3) i Mađarske (0-3). U četvrtfinalu je Hrvatska izgubila od Slovenije (0-3) i završila u borbi za plasman od petog do sedmog mjesta. U prvom dvoboju naše su odbojkašice porazile Poljsku sa 3-2, da bi u susretu za peto mjesto izgubile od Mađarske sa 0-3.

Europski prvaci i u muškoj i u ženskoj konkurenciji osigurali su i nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Za hrvatsku mušku reprezentaciju igrali su Dubravko Džeko, Hrvoje Horvat, Nenad Ilibašić, Damir Kasap, Vilijem Kerep, Ivo Martinović, Robert Mašić, Hrvoje Radoš, Edvin Zdionica, Mirko Zečević Tadić, Ivan Ćosić.

Kod djevojaka hrvatske boje su branile Romana Bulj, Maja Drobnjaković, Andreja Giba, Karla Hergotić, Franka Rimac, Lana Rosić, Sanja Soldo, Marija Uskok, Vlatka Špoljarić.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *