LOADING

Type to search

Dječji sport Događaji za djecu

DU SPORTIVO SRETNO I RAZDRAGANO NAJAVLJUJE 28.5. Prvi u nizu susreta Djece i Djece s poteškoćama u razvoju!

Sve za radost naših najmlađih!

Prvi u nizu susreta djece i djece s poteškoćama u razvoju u organizaciji NK GOŠK Dubrovnik 1919. i DU Sportiva, a pod pokroviteljstvom Banje Beach restaurant, lounge & club održat će se u Nedjelju, 28. svibnja u 10 sati na Igralištu s umjetnom travom u Hladnici.

Pozvana su apsolutno sva djeca, bez dobnog ograničenja, a posebni gosti bit će sljedeće udruge za djecu s poteškoćama u razvoju – Dva skalina, Down sindrom Dubrovnik i Zajedno do zdravlja.

Susreti će se održavati, kako sada stvari stoje, mjesečnim tempom, pod Punim pokroviteljstvom Banje Beach restaurant, lounge & club, Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club

Sve s ciljem da se naše najmlađe obraduje, za njihovo veselje, da im se prezentiraju lijepe sportske vrijednosti, uz ugođaj sasvim prilagođen njima – topla dobrodošlica svakom djetetu, šareno i veselo okruženje s muzikom, balonima, loptama, pizzama, sokovima, darovima, igrom, zabavnim natjecanjima i puno toga još što je zamišljeno za njih, da imaju još jedan svoj redovni događaj.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike

Nadalje, sva su djeca jednaka, oni to svi dobro znaju, pa će se lijepo družiti i sigurno sklopiti nova poznanstva. Ono što je utkano u strategiju Portala DU Sportivo – daljnja, prema struci ispravna i još brojnija inkluzija djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u sport i to će također na svakom susretu biti promovirano, u suradnji i uz dragocjenu stručnu pomoć Hrvatskog paraolimpijskog odbora i svih mjerodavnih institucija, Udruga djece s poteškoćama u razvoju, roditelja i same djece, te Klubova koji s njima već rade i koji će raditi, na način da djeca s poteškoćama u razvoju se uključuju u sport za zdravstvene i druge benefite, a čak i da jednog dana koja budu u mogućnosti postanu parasportaši i paraolimpijci, što je pojam koji je teško opisati koliko je vrijedan.

NK GOŠK Dubrovnik 1919. od jeseni otvara srcem svoja vrata za djecu s poteškoćama u razvoju i trening i rad s njima, a poznato je koliko djeca vole nogomet 

GOŠK Dubrovnik 1919. prvi je domaćin ovih susreta, a uključit će se i Klubovi iz drugih sportova, a tu je želju izrazio MNK Square za mjesec rujan. Sve kako bi bilo raznoliko i što edukativnije, jer svaki sport je jednako vrijedan i nosi svaki svoje benefite, te da se djeca zaljube i u nove sportove njihovim predstavljanjima i da im se široka baza sportova što više približi.

Pripreme za susret teku i pazi se da – nijedno jedino dijete ne ode sa susreta, a da nije maksimalno sretno. Naša djeca zaslužuju maksimalnu radost i što više sadržaja za njih. Njihov jedini zadatak je da budu – sretni  i svakako ovo nije jedini sadržaj koji će DU Sportivo sa svojim suradnicima ponuditi djeci. Sve će na vrijeme biti predstavljeno.

Zagreb, 30.01.2023 – Proglašenje najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2022. Na slici predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.
foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

I na kraju poruka koju često ponavljamo, od strane predsjednika HPO-a gospodina Ratka Kovačića“Uključivanjem u sport Djeca s poteškoćama u razvoju i Osobe s invaliditetom više se ne osjećaju kao bolesnici, nego kao sportaši”.

Da vas jednostavno obuzme radost i beskrajni optimizam…