LOADING

Type to search

Afirmacija dubrovačkog sporta Dubrovački sport

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA 1. HMNL Square u psihološkom trileru produžetaka slomio Crnicu

A sada na uzvrat “na zemlju crnu”…

Na kraju, sirena je označila kraj susreta i pobjedu 7:6 ekipe koja je bila bolja, čini nam se baš za taj jedan pogodak. Ali toliko može dati snage igračima jer su prevladali strahovito visoku i tešku prepreku. Bilo je i logično možda razmišljati da će završiti sve u regularnom dijelu s “dva-tri pogotka razlike”. Ali, kada bi uvijek bilo tako sport bi bio užasno dosadan i predvidiv.

 

Spisateljsko pero & Foto: Vlaho Raič

Square je uspješno pred skoro punom Sportskom dvoranom u Gospinom polju, u veličanstvenoj sportskoj atmosferi i spektaklu, pa i pravom nerežiranom psihološkom trileru, nakon dva produžetka svladao kvalitetnu, žilavu i vrlo kohezivnu momčad Crnice rezultatom 7:6, nakon što je u 40 minuta igre pobjednik ostao visiti u zraku. Po četiri pogotka sa svake strane za 4:4 i silazak u “provaliju opipljive napetosti“.

Nitko nije podcijenio nikoga, suvišno je to naglašavati među vrhunskim sportašima. I od početka se vodila žestoka i fer borba, uz gromoglasnu i iznimno sportski obrazovanu dubrovačku publiku, koja je silno pljeskala izjednačujućem pogotku za 1:1 gostiju, koji je djelo Bruna Žilića – bravurozni i neuhvatljivi pokreti kojima se poluslalomom, fintama i rolama brzo stvorio ispred “zastrašujućeg kamenog zidaZorana Primića i solo akciju za ESPN okončao silovitim projektilom pod samu gredu. Oduševljenje u Gospinom polju i jedan fair-play za ogroman primjer svima nama.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club

Međutim, Square je bio opasniji, ipak dosta opasniji, bez obzira što je Crnica vrlo hrabra i borbena momčad. Plod toga bio je i pogodak za 2:1 Harona Džankovića na “misterioznu za Luketina asistenciju” Mirka Hrkaća, strijelca prvog pogotka za Squarea i velike, nerješive enigme gostiju. “Bogovi i božice sreće” nisu bili na njegovoj strani kada je 20 sekundi prije kraja poluvremena munjevitim blietzkriegom uzdrmao vratnicu i gredu, da zasigurno obje još podrhtavaju. Da se otišlo na 3:1…

U 22. minuti 2:2, pa u 27. 3:2, te u 30. i 3:3. Nije slutilo na dobro, a Square je odlično igrao, kao i Crnica. Ne čudi nimalo što su i poveli 4:3 u 33. minuti i “napunili dvoranu crnom maglom“. Puteve je mogao razbistriti jedino genijalni strateg Squarea Antun Bačić, koji je i pozivao u točnim i prijelomnim trenucima minute odmora, umirivao svoje vedete i davao strategije za dostići i prestići brze goste. Uspjelo je nakon uvođenja vratara, igre s očitim “bijelim ili crnim poljem“. Zabijelila se ta crna magla i ukazala se još jedna enigma za Crnicu – neopisivi “siloviti malonogometni šarmerDario Marinović. Pospremio je dvije minute prije kraja loptu iza leđa legendarnog vratara Žarka Luketina za 4:4 i mir i za dva produžetka po pet minuta.

“Klik” na sliku i vrhunsku Šicinu hranu. Šica Taste – No Time to Waste

Nakon prvog svijetlilo je 5:4 na radost prisutnih ushićenih gledatelja, razdraganih “creme de la creme” predstavom. Samo osam sekundi drugog produžetka već je 5:5 i nema izgleda kraja “igri psihe, znanja i snage“.

I pokazalo se da je Square ipak bolja momčad. “Bijesni psi” rastrgali su sve nade gostiju odlaskom na 7:5 pogocima Marinovića i Cvjetkovića. Ni tu nije bio kraj?! Škugor smanjuje na 7:6 i Square je opasno živio, kao što bi i svaka malonogometna ekipa svijeta u tim trenucima.

Na kraju, sirena je označila kraj susreta i pobjedu ekipe koja je bila bolja, čini nam se baš za taj jedan pogodak. Ali toliko može dati snage igračima jer su prevladali strahovito visoku i tešku prepreku. Bilo je i logično možda razmišljati da će završiti sve u regularnom dijelu s “dva-tri pogotka razlike“. Ali, kada bi uvijek bilo tako sport bi bio užasno dosadan i predvidiv.

Posjetite ažurnu i lijepo pisanu Facebook stranicu MNK Square

Čestitke našem Squareu, svim igračima, stručnom stožeru, upravi, navijačima i čestitke gostima koji su oduševili i Square sada putuje “na zemlju crnu” svakako po pobjedu, za još samopouzdanja i više odmora pred polufinale, ako uspiju dobiti u uzvratu Crnicu. Čekaju boljeg iz ogleda Olmissuma i Pule, gdje “ni proroci ne znaju svoj posao“. Kako će i znati kada je sinoć u isto vrijeme, baš MNK Novo vrijeme svladalo MNK Osijek “samo” 1:0. Nikad neizvjesnije prvenstvo i to mora radovati cijelu hrvatsku sportsku nogometnu javnost.

Ali svoj posao itekako zna – Samo Square!