LOADING

Type to search

Dječji sport Natjecanja

ATLETSKI KLUB “DUBROVNIK” DU Sportivo s pedesetak djece (1. nastavak)

Radosna djeca u Atletskom klubu Dubrovnik!

Razgovarao: Vlaho Raič

Beskrajna radost djece blještala je kao i na svakom treningu Atletskog kluba Dubrovnik. Njih pedesetak bilo je na popodnevnom treningu. Devetnaest najmlađih ukrug se poredalo oko DU Sportiva i pričali svoje najljepše dojmove, kakve samo i imaju u svojim najljepšim godinama bezbrižnosti.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club

S lijeva na desno, tako smo se dogovorili. Svaka njihova rečenica je iz srca i tako je krenulo, ukrug, i kako smo i obećali dječji glas itekako će biti prisutan na našem Portalu. Izjave tridesetak starije djece objavit ćemo u drugom nastavku, koji su nam povjerili, uz radost treniranja u radosnom Klubu, uvjete u kojima treniraju i kako to ustvari izgleda i jedine prave perspektive – njihove.

Lucija Šoša (9): Super mi je na treningu. Najviše volim skakati. Skačem u dalj i treniram jednu i po godinu. (Sretno i dalje Lucija i hrabro naprijed!)

Anđela Burić (9): Super mi je na atletici i najviše volim kada trčimo. Treniram sedam mjeseci i nastavit ću. Imam puno dobrih prijatelja na treningu. Upisala sam se jer mi je prijateljica rekla da je lijepo. Pozdravljam moju obitelj i prijatelje. (Sretno i dalje Anđela, svi ste jako dobri!)

Šimun Vučković (6): Treniram dvije i po godine atletiku. Počeo sam sa četiri godine trenirati. (Supeeer!) Volim trčati. Nekad trčimo sprint u nekim vježbama. Nekad ubrzamo u krugu. Najviše volim kad se zaletimo i trčimo u skoku u dalj. Sigurno ću ostati trenirati. (Sretno i dalje Šimune i opet ćeš govoriti!)

Katarina Herceg (9): Najviše volim bacati i po meni mi to najbolje ide. Bacamo Vortex. Treniram već tri godine i želim nastaviti. Bila sam na par natjecanja. Volim i kad skačemo i trčimo. Imam par medalja, nije ništa strašno (Čestitamo na skromnosti!). Imam jedan papir s prvim mjestom i jednu medalju s prvim mjestom. Pozdravljam mamu i tatu! (Sretno i dalje Katarina!)

Toni Dadić (6): Meni je super na atletici. Najdraže mi je kad trčim. Naučio sam trčati sprint i skakati u dalj. (Bravo i sretno dalje Toni!)

S divnim pozivom uključila se Katarina Herceg (9): Rado bih da se svi pridruže atletici i da se zabavljamo i družimo.

Marta Herceg (7): Najdraže mi je trčati. Ja bi najradije da svi treniraju atletiku. Došla sam kad mi je sestra trenirala. Jako je zdravo trenirati atletiku. (Bravo Marta i sretno dalje!)

Anamarija Nikolac (10): Atletika mi je jako zabavna i treniram je jednu godinu. Najviše volim bacati Vortex. Bolje se osjećam otkad treniram i imam više snage. Pozdravljam svoju obitelj i prijatelje. (Sretno u budućnosti Anamarija!)

Emanuel Klaić (7): Super mi je na atletici i treniram dvije i po godine. Volim trčanje na 60 metara i bacanje vortexa. Razmišljam se između nogometa i atletike. (Sretno u odluci Emanuel i što god odlučio samo neka Ti je lijepo!)

Karla Skurić (8): Volim trenirati atletiku. Najdraže mi je kada trčim i bacam vortex i skačem u dalj. Treniram već tri godine. Pozdravljam svoju obitelj. (Sretno u sve tri discipline Karla!)

Zara Vlašić (9): Najviše na atletici volim trčanje, skakanje i bacanje. Volim bacati loptice, ne vortex. Treniram već tri godine i imam jako puno prijatelja u atletici. Idem na puno natjecanja. Pozdravljam moju obitelj, moje prijatelje iz razreda i s treninga. (Sretno i dalje Zara!)

Pitali smo djecu kakvi su treneri. Svi uglas: Odličniiiiiiiii!

Nora Begović (7): Kod atletike mi se sviđa što puno trčimo, skačemo i puno bacamo vortex. Najbolje mi ide trčanje na 60 metara. Jednom sam trčala i 200 metara. Bilo mi je lagano jer je bilo ravno i bilo je to u Zadru. (Sretno i dalje Nora!)

Lana Dadić (9): Najviše mi se sviđa kad trčimo. Treniram dvije godine i pozdravljam mamu i tatu! (Sretno i nadalje Lana!)

Klara Franušić (9): Upisala sam se u atletiku jer jako volim trčanje i razne prepreke i zato što je jako zdravo. Upisala sam se prekjučer i ovo mi je drugi trening. (Sretno i dalje Klara!)

Lea Maričević (7): Počela sam trenitrati sa dvije i po godine (Bravooo!) Najdraže mi je skakati i igrati ledene babe. Trčimo i kad netko uhiti nekoga onda taj lovi. Volim bacati vortex. Pozdravljam moje mamu, tatu, didu i babu. (Sretno Lea i dalje!)

Leona Jelić (7): Treniram dvije i po godine i najdraže mi je bacati vortex i skakati preko prepona. Ovo je jako zdravo. Pozdravljam mamu, tatu, seku i sve svoje prijatelje. (Puno sreće Leona!)

Sunčica Šantić (8): Najdraže mi je u atletici skakati i trčati. Treneri su jako dobri. Pozdravljam moju obitelj i sve svoje prijatelje!  (Sretno Sunčica!)

Lukša Kesić (7): Volim jako bacati i treneri su mi super. Zabavno mi je i ostat ću trenirati. Treniram jednu godinu. (Sretno i nadalje Lukša!)

Antonia Bevanda (10): Treniram tri četiri godine, jako mi se sviđa, treneri su jako dobri. Zdravo je i ostat ću trenirat. Želim pozdraviti cijelu obitelj i prijatelje. (Sretno Antonia!)

Maro Sutić (7): Volim biti na atletici. Najviše volim trčati i skakati. Treneri su jako dobri. (Sretno i dalje Maro!)

I tako je okončan razgovor između DU Sportiva i 19 divne djece. Otišli su na svoj trening kojeg jako vole, sa svojim voljenim trenerima, a jako vole i spominju predsjednicu Kluba Anu Perović Alamat, za koju smo i rekli da je prava i istinska nasljednica velikog i dobrog čovjeka, koji je djeci bio kao otac – pokojnog Zvonka Radovanovića.

U drugom nastavku napisat ćemo izjave tridesetak starije djece, koji su pričali o radosti treniranja atletike, a kako smo i obećali pitali smo ih i o uvjetima treniranja na “atletskoj stazi”, koja to nije.

S najmanjom dječicom pričali smo o njihovoj sreći i radosti, bezbrižnim i lijepim danima i tu beskrajnu sreću prenijeli su i na nas. Svjesni su da treniraju u jednom posebnom Klubu s velikim K, kojem se potpisnik ovih redova oduvijek posebno divi i zahvaljuje na gostoprimstvu!