LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor Uncategorized

ČESTITKE SLAVLJENICIMA Španja, Budetić i Slunjski – Sretno!

Slavljenici – zdravlje i radost!

Sretno im, zdravo i radosno u životu i dok god dišu promiču najljepše paraolimpijske vrijednosti, koje su svima na zemaljskoj kugli za uzor i vodilju!

Kao što su napisali na Facebook stranici Paraolimpijac – sretan rođendan našim slavljenicima Mihovilu Španji, Branimiru Budetiću i Denisu Slunjskom.

Mihovila Španju DU Sportivo i ne treba posebno predstavljati dubrovačkim čitateljima. On je svojim uspjesima pod zastavom Republike Hrvatske sebe stavio na “olimp vječnih sportskih i životnih pobjednika” i time itekako doprinio između svega ostalog i promicanju parasporta i paraolimpizma i svih njegovih vrijednosti i postulata.

Branimir Budetić osvojio je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine srebro u bacanju koplja za slabovidne osobe (n.a. pogledajte kako je vrijedan taj paraolimpijski svijet i kakvi su to pobjednici) i uspješno se niz puta natjecao po Hrvatskim paraolimpijskim odborom, tom uglednom i iznimno vrijednom krovnom institucijom naših parasportaša i paraolimpijaca.

Denisa Slunjskog, vrhunskog paraolmpijca također, kategorija niski rastom, pamtimo najviše po izvanrednom i junačkom nastupu u Pekingu na Paraolimpijskim igrama, gdje je osvojio sedmo mjesto u bacanju kugle i ima šesto mjesto sa Svjestkog prvenstva, bacanje koplja, Christchurch, 2011. Bacao je i disk u karijeri.

Sretno im, zdravo i radosno u životu i dok god dišu promiču najljepše paraolimpijske vrijednosti, koje su svima na zemaljskoj kugli za uzor i vodilju!