LOADING

Type to search

Du Sportivo©

ZASLUŽENA POHVALA VRTLARU Zelene površine Dubrovnika svima na radost i uživanje

Od Rajske ptice do brižno održavanih maslina…

Proljeće nudi čišći i mirisniji zrak, budi se u čovjeku još veća radost življenja, kako se i priroda budi. Za mirisniji i bogatiji zrak zaslužan je upravo biljni svijet.

Gradska tvrtka Vrtlar i njeni vrijedni i stručni radnici iz godine u godinu ulažu sve veći trud i zelene površine su sve raskošnije, a stručnost održavanja istih nikad nije ni dolazila u pitanje.

Kada vidite da je svako stablo dobilo svoje nužno pomlađivanje, time i divan oblik, jer biljke su potpuno ovisne o nama, ne možeš nego istaknuti cijelu tvrtku Vrtlar i kompletan kadar, od Uprave, projektanata hortikulture, do “izvršitelja malih-velikih čuda”.

Divan primjer su Pile i kada je DU Sportivo doznao da uz sve autohtone trajnice, jednogodišnje cvjetnice “na pozornicu” stupa i Rajska ptica / Strelicia – oduševili smo se. Priča se i o Tulipanima koje je uistinu bilo lijepo za vidjeti, njihove neodoljive boje i ponovno ćemo ih gledati, jer Vrtlar itekako zna kako postupati s tim krasnim lukovičastim cvijetom i pokazao se kao pun pogodak. Živica Abelije na Ulici Iva Vojnovića pun je pogodak, nježna biljka, nježnih cvjetova i idealna za formiranje.

Pile će zablistati, sve i blista od zelenila, brojne su lijepo osmišljene i izvedene lokacije “zelenih oaza”. Turisti će gledati, kao i u cijelom Gradu održavano i zbilja lijepo bilje, od jednogodišnjaka do brižno održavanih “staraca stabala”. Nama građanima je sve time ljepše i optimističnije i mirisnije, a posebno treba naglsiti oči djece koja gledaju uređen krajolik, a poznato je da je djeci priroda u vrhu interesa, uređena priroda i da im trebamo biti uzor.

Vrtlar jest i čestitamo im na uspješnom radu!