LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

VIRTUS GLOBALNE IGRE Vrhunski sportaši s Intelektualnim teškoćama, Down sindromom i Autizmom

Tisuću sportaša iz 34 zemlje Svijeta

U francuskom Vichyju održane su šeste VIRTUS Globalne igre, najvažnije međunarodno natjecanje za vrhunske sportaše s intelektualnim teškoćama, Down sindromom i autizmom.

Natjecanje koje je održano godinu dana prije Paralimpijskih igara u Parizu okupilo je oko 1.000 natjecatelja iz 34 zemlje iz cijelog svijeta.

PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije za Hrvatsko poslovno tržište kreirao je svoj vlastiti Software za olakšano i precizno vođenje knjigovodstva, kao jedini Knjigovodstveni servis u Hrvatskoj kojem je to uspjelo. WhatsAppViber / Telefon & E-mail

Hrvatsku su u plivanju predstavljali Marija Pinjuh (PK Natator), Lucija Mijolović (PK Zadar), te Danilo Premuš (Plivački klub Forca).

Najbolji plasmane ostvarila je Marija Pinjuh koja je nastupila u pet disciplina izborivši dva finala – na 200 leđno je bila sedma (3:49.68), a na 50 leđno osma (52.36). Imala je i dva deveta mjesta.

Lucija Mijolović je nastupila u šest disciplina, najbolja je bila na 200 prsno zauzevši deseto mjesto s osobnim rekordom (4:39.40), a isti plasman je ostvarila i na 50 prsno (1:00.70).

Danilo Premuš je nastupio u sedam disciplina, a najbolji je bio na 200m leđno zauzevši deseto mjesto s osobnim rekordom (2:51.31).

Nažalost, organizacija ovog natjecanja je bila ispod svakog nivoa. Plivanje i ponašanje naših paraplivača je jedina svijetla točka ovogodišnjeg nastupa na Virusu. Prijevoz se čekao i po nekoliko sati, neke dane smo morali pješačiti nekoliko kilometara da bi uopće stigli na samo natjecanje, a hrana je bila nedovoljna s obzirom na natjecanje,” istaknule su trenerice Danijela Kurtin i Petra Anđelić.