LOADING

Type to search

Dječji sport Događaji za djecu

SUSRETI DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU I DJECE UREDNOG RAZVOJA Du Sportivo u suradnji s Udrugama za Radost Djece

Vidimo se uskoro…

28. svibnja u Gospinom polju predivno i dirljivo je bilo na susretu djece. Vidjeti njihovu radost, kako su sretni, druže se, njihove izraze lica i pokrete koji odaju sreću – čovjek u svom životu nema više za poželjeti osim da završi u raju, a tamo će završiti ukoliko se bude lijepo brinuo o najmanjima, ali najvećima na ovom Planetu.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike – Veliki Prijatelji Djece

Domaćin prvog susreta bio je NK GOŠK Dubrovnik 1919. i djeca su igrala nogomet. Mario Maslać predvodio je svoje dječake u toj njihovoj prekrasnoj misiji i oni su dali cijeli svijet djeci s poteškoćama u razvoju u toj igri, druženju, veselju.

Ime Marija Maslaća treba posebno istaknuti – s tolikom pažnjom i očitom ljubavlju pristupio je svoj djeci i svako uveo u igru. Prizor kako s našim divnim Antom Jovićem stoji na golu – ta fotografija zaslužila je potpuno objektivno da obiđe svijet. I dalje je na raspolaganju da bude na susretima, jer taj dobri čovjek rođen je da bude uzor djeci i da ih bodri, uveseljava i potiče

Uistinu svima hvala koji su i najmanjim činom pomogli da se susret održi i prođe veselo. Propusta je bilo, koji će nadamo se s vremenom biti sve manji. Uvijek se zapitaš – jesu li mogli biti još sretniji ili da ne daj Bože je netko bio i mrvicu zapostavljen. Zato je svaka pomoć na ovakvim susretima dobrodošla, posebno u prisustvu što više nas starijih. A ostalo je sve – na djeci…

Slika koja će ipak jednom obići svijet, jer zaslužuje – Ante Jović i Mario Maslać

Idući susret bit će uskoro. Termini susreta isključivo ovise o Udrugama s kojima surađujemo – Dva skalina, Zajedno do zdravlja i Down sindrom DNŽ, točnije vremenu i mogućnostima roditelja i djece, te ćemo na vrijeme obavijestiti putem DU Sportiva i njegovih društvenih mreža.

Kud ćeš više od ovog prizora…

Također i putem DU TV-a kojem se zahvaljujemo jer je najavio i lijepom reportažom od 12 minuta izvijestio o susretu, što je zasluga dobrog čovjeka i velikog profesionalca Davora Lopina, te Radija Dubrovnik, naše dubrovačke institucije i još jedne institucije u njegovim redovima gospara Borisa Njavra koji je također opširno i toplo i velikog srca izvijestio o susretu, te je i nadalje na raspolaganju.

Pozivamo i ostale medije da se pridruže – u svrhu da ne ostane ijedno dijete u Gradu neobaviješteno. Hvala brojnim klubovima koji su se javili i prihvatili buduća domaćinstva djeci, uz svu potporu i brigu za njihovu sreću.

Svoj djeci želimo radosno i odmorno ljeto, njihovim obiteljima i svima nama također. Ali oni su uvijek – Prvi…