LOADING

Type to search

Afirmacija dubrovačkog sporta Dubrovački sport

STRELJAŠTVO PRVENSTVO HRVATSKE Vesela kolona Dragovoljaca do Dubrovnika pronosila srebro!

Kakvo Prvenstvo, a kakvi (ne)uvjeti!

Proteklog vikenda u Osijeku je održano Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu 10 metara sa zračnom puškom ISSF za kadete i kadetkinje. Jedno od četiri do kraja sezone koje očekuje naše strijelce.

Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljale su četiri kadetkinje. Za Streljačko društvo Dragovoljac nastupile su Lidija Vukelić, Iva Džakula i Ana Grizelj, dok je boje SD Župa Dubrovačka branila Andrea Kalacanović.

Sve su cure odradile svoj zadatak maksimalno koncentrirano i srcem kao i uvijek. Ipak, pravo čudo izvela je Iva Džakula osvajanjem srebrne medalje, čime ne umanjujemo njene sposobnosti koje su iznimne, već je čudo da se takav rezultat iznjedri u uvjetima koje ne priliče za jedan Klub koji je boljim uvjetima rada i opremom pogotovo sposoban donositi još više medalja i ostvarivati još bolkje rezultate i time predstavljati i svoj klub i Grad i Županiju.

Asortiman sponzora DU Sportiva Rajski san u DOC-u svakako vrijedi istražiti – Prema Vašim željama izrađene koltrine, bonegracije, uz jedinstven izbor kušina, napica i navlaka.

Da, Iva je napravila čudo koje je zaslužila, a njene kolege ne samo iz Kluba nego i iz Župe dubrovačke isto su sposobne napraviti, ali i njihovi uvjeti rada su katastrofalni i to u prvu ruku rastužuje djecu, koči njihov razvoj u sportu i koči njihov bolji razvoj kao osobe, jer poznato je koliko sport doprinosi samopouzdanju, razvijanju određenih sposobnosti koje neki sport nosi.

Upitajmo se svi skupa je li vrijednije novce staviti u jednu zdjelu ili u drugu zdjelu, odnosno negdje više, negdje manje, a možda je nešto i suvišno, da zdjelu jednostavno treba pospremiti u ormar. I takve se situacije događaju. Ovo je samo grebanje po površini i kontekst, a na onima koji donose strategijske odluke ulaganja u razvoj najmlađih, naše budućnosti, na njima je odluka i odgovornost i na kraju krajeva i rezultati.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club, istinskog prijatelja djece.

Peto mjesto Andree Kalacanović iz Župe dubrovačke, koji vapi za sponzorima i opremom da djeca mogu pucati makar u normalnim uvjetima, ako ne vrhunskim, također je u kategoriji čuda. Sve što “upucaju” naša djeca je čudo u odnosu na sredine koje treniraju u vrhunskim uvjetima. Netko bi se makar trebao zapitati, a ne mislimo da se ne pita, nismo tu da kritiziramo, već za afirmaciju nečega što je djeci jako vrijedno. I nije u pitanju samo streljaštvo. Znanosti su definirale odavno što sport donosi svima.

Čestitke svima koji su nastupili i s puno vjere i nade čekamo nova čuda. Čekamo svi, svi građani Dubrovnika i Županije i bolje uvjete treniranja svakog sporta bez iznimke.

Knjigovodstveni servis PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije i s preko 150 zadovoljnih klijenata za Vas obavlja – Računovodstvene usluge, Financijska i Porezna savjetovanja i Programska riješenja. Bezbrižni i mirni – Kontaktirajte stručni tim

Strategija i logična raspodjela i još mnogo toga što muči naš sport. I hrvatski sport u cjelini. Koliko se zdjela prelijeva, a koje su nepotrebne a pune, dok dječje zdjele vape za zdravim i normalnim uvjetima rada za njihov bolji razvoj.