LOADING

Type to search

Dječji sport Hrvatski paraolimpijski odbor Poruke za djecu

STOTI JUBILARNI TEKST DU SPORTIVA Posvećeno djeci…

Sadašnjost i budućnost

Stoti tekst Du Sportiva posvećen je djeci. Dječja rubrika i jest rubrika i po mjestu broj 1 i po značenju našeg Portala. Djeca su naša sadašnjost, a najvažnije naša budućnost.

Ono što nas zasada najviše raduje je susret djece i djece s poteškoćama u razvoju u nedjelju 14. svibnja u 10 sati na predivnoj lokaciji na terenu s umjetnom travom u Hladnici. Cilj je razveseliti svu djecu, da se druže, educiraju o sportovima i dobro zabave u šarenom i veselom okruženju, prepunom pozitive. Svakog puta drugi klub i drugi sport će biti domaćin, uz  DU Sportivo i zlatnog sponzora rubrike Dječji sport Banje beach restaurant lounge & club koji je i pokrovitelj ovih susreta i od srca se zahvaljujemo. Prvi domaćin je Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919. Hvala im od srca.

 

 

Bit će muzike, pizze, lopti, balona, nagrada, zabavnih igara, super gostiju iz NK GOŠK Dubrovnik 1919. koji će djeci pričati ne samo o nogometu, nego i o divnim vrijednostima, da se dodatno oplemene i razvesele. I još dosta toga, ne smijemo sve otkriti da djeca imaju i poneko iznenađenje.

Eto, stoti tekst i neka se, želja je i jedna od misija DU Sportiva, djeca s poteškoćama u razvoju uključuju u sport sustavno i na način koji je najadekvatniji, najkorisniji i najljepši za njih. Za razvoj njihovih potencijala, ohrabrenja, još više nade, vjere u sebe i zaključka da su jednaka kao i druga djeca.

Za kraj divna rečenica predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora gospodina Ratka Kovačića “Oni se više ne osjećaju kao bolesnici, nego kao sportaši”. Apsolutno sve je stalo u ovu misao. I možda u ovaj stoti tekst…