LOADING

Type to search

Dubrovački sport

“SPORTSKA CRNA KRONIKA” Zar da nam crnilo privlači pažnju?

Iskrivljeni medijski postulati

Svakako je ispravno biti obaviješten, ali kako i na koji način – nikako cenzurom, ali nikako i isticanjem i (možda) svjesnim prenaglašenim prenošenjem “onoga što bi u najskriveniji kut trebalo postaviti”.

U moru onoga što bi se afirmativno moglo pisati o dubrovačkom sportu, a vrijedi i za hrvatski sport, te svjetski – s mnogih naslovnica i mnogih naslovnica sportskih rubrika “kaplje crna tinta”. Kao da se jedva čeka u more pozitivnih vrijednosti koje sport nosi “ispustiti iz tankera naftu” i sve to (po)kvariti.

DU Sportivo nikada neće stati uz bok takvim “junacima” kojima je klik više zacrtana “normativna vrijednost” i znaju da će takav “junački potez” serviranja (crnih i žutih) senzacija uroditi plodom kod publike umorne od “borbi u krokodilskom bazenu” i nemaju često snage takve vijesti jednostavno ignorirati.

Istina, dogodio se u dubrovačkom sportu događaj za svaku osudu, ali tko je sudac i kojim putem afirmirati prave vrijednosti? Svakako ne iznošenjem onoga što se ne mora pod svaku cijenu iznijeti i “osuđivati davno osuđeno”. Isticati da je danje svjetlo – dan. A svi smo polako svjesni da se dosta toga svodi na klikove, medijska prepucavanja, objave na društvenim mrežama ispod kojih se “dobacujemo blatom i nesuvislim izrazima”.

Medijski postulati? Postoje, ali podložni su “jakim oceanskim strujanjima”. Nema opravdanja ni u “borbi za kruh”, ukoliko taj isti kruh je zarađen dijelom i na tuđoj muci, nevolji, naglašenom isticanju crnila, koje može biti smješteno i u odjeljak 18+ ili da se plaća, tko već želi “plivati morem nafte”. Svakako je ispravno biti obaviješten, ali kako i na koji način – nikako cenzurom, ali nikako i isticanjem i (možda) svjesnim prenaglašenim prenošenjem “onoga što bi u najskriveniji kut trebalo postaviti”.

Asortiman sponzora DU Sportiva Rajski san u DOC-u svakako vrijedi istražiti – Prema Vašim željama izrađene koltrine, bonegracije, uz jedinstven izbor kušina, napica i navlaka.

Afirmacija dubrovačkog sporta i sporta općenito koji odgaja djecu crnilom, žutilom i senzacionalizmom? DU Sportivu takav klik i takav “gorki kruh” nije potreban. Ovaj portal, gdje je Dječja rubrika broj jedan, takve i slične vijesti neće pohoditi…