LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

PARA STOLNI TENIS Srebro i Bronca iz Slovenija za hrvatske predstavnike

Srebro Mužinić Vincetić & Bronca Dretar Karić

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić nastavlja s odličnim rezultatima ove sezone. Nakon slavlja na Masters Para Open 2023. turniru u Podgorici, Mužinić Vincetić je osvojila srebro na velikom turniru I Feel Slovenia Open u Laškom.

Na jednom od najvećih svjetskih turnira ove godine nastupa više od 400 sudionika iz 51 zemlje svijeta, među kojima i petero hrvatskih reprezentativaca. Koliko je ovo jak turnir možda i najbolje pokazuje podatak kako je kineska reprezentacija u Sloveniju stigla s delegacijom u kojoj je 50 osoba.

Najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila je Anđela Mužinić Vincetić u kategoriji 3 osvojivši srebrnu medalju.

Tokio, 31.08.2021 – Hrvatske stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić tijekom meča četvrtfinala ekipno, žene, P3 protiv para iz Turske, na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020. Na slici Anđela Mužinić tijekom pojedinačnog meča.
foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Svjetska doprvakinja je u skupini osvojila prvo mjesto s dvije pobjede. U četvrtfinalu je bila bolja od Slovakinje Alene Kanove sa 3-0, da bi u polufinalu porazila našu drugu igračicu Helenu Dretar Karić sa 3-1. Nažalost, u finalu je izgubila od Kineskinje Juan Xue sa 1-3. Kineskinja je tako uzvratila Anđeli za nedavni poraz u finalu turnira u Podgorici gdje je naša paraolimpijka pobijedila sa 3-2.

Dretar Karić je porazom u polufinalu osvojila broncu, baš kao i Koreanka Jiyu Yoon. Helena je u skupini bila druga iza Yoon, a u četvrtinalu je slavila protiv Brazilke Marliane Santos sa 3-2.

“Klik” na logo HPO-a vodi Vas na njihovu Internet stranicu prepunu sjajnih i korisnih informacija

Od ostalih naših predstavnika 16-godišnji Borna Zohil je u skupini 8 osvojio prvo mjesto u skupini, u osmini finala je bio bolji od Mađara Andraša Csonka (3-2), da bi u četvrtfinalu izgubio od Britanca Williama Wilsona sa 0-3. Pavao Jozić, koji je također prošao grupu kao prvi, u osmini finala kategorije 7 je izgubio od Tajlanđanina Chalermponga Punpooa sa 0-3. Tomislav Špalj u kategoriji 4 nije prošao skupinu.

Mužinić Vincetić i Dretar Karić su nastupile i u konkurenciji parova u kategoriji WD10. Nakon što su u skupini upisale pobjedu i poraz osvojivši drugo mjesto, u četvrtfinalu su ispale od Kineskinja Ying Zhou i Bian Zhang sa 0-3.

Helena Dretar Karić

Anđela Mužinić Vincetić je nastupila i u konkurenciji mješovitih parova s Tomislavom Špaljem u XD7. U skupini su bili prvi s dvije pobjede, u osmini finala su slavili protiv poljskog para, a zaustavili su ih Kinezi Juan Xue i Xingyuan Guo u četvrtfinalu sa 3-2.

Pavao Jozić i Borna Zohil nisu prošli skupinu u kategoriji MD18.

Čestitke svima na sjajnim rezultatima i sretno i dalje od DU Sportiva!