LOADING

Type to search

Uncategorized

OSVRT Završnica HNL-a, Dinamo u panici, Split na nogama

Sudbonosni 30. travnja?

Devet je kola preostalo do kraja SuperSport HNL-a, elitnog razreda natjecanja. Osušile su se skroznaskroz Dinamove “lovorike slave”, u situaciji kada se činilo da je Prventvo okončano. Četvrtina natjecanja je pred nama, 27 bodova u igri, dok je Hajdukov zaostatak sedam bodova.

Jedno je svjesnost da su Plavi i dalje favoriti, drugo je ipak da je Dinamo u svojevrsnoj panici. Zaredale su se loše predstave u Prvenstvu, u grotlu Šubićevca ispali su iz Kupa što im je objektivno zadalo težak udarac jer računali su na duplu krunu, Ante Čačić još jedan je u nizu “onih koji se kotrljaju niz stepenice Maksimirske 128”, a sve nakon turbulencija ogromnih razmjera u Klubu.

Klik na sliku vodi vas u kompletnu preglednu statistiku HNL-a Sofascorea

Hajduk? Kvalitetom su objektivno iza Dinama i koliko god zazivali ogled 30. travnja u paklu Poljudu Hajduk – Dinamo na tom susretu morat će pobijediti kvalitetniju momčad, koju je uzgred rečeno preuzeo izvrstan i karizmatičan trener Igor Bišćan, te se predviđa rast Dinamovih dionica.

Knjigovodstveni servis PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije i s preko 150 zadovoljnih klijenata za Vas obavlja – Računovodstvene usluge, Financijska i Porezna savjetovanja i Programska riješenja. Bezbrižni i mirni – Kontaktirajte stručni tim

Hajduk mora gledati samo sebe. Ivan Leko, trener neupitnog pedigrea polako slaže kockice s onim što ima. Svakako ih nije mogao sastaviti u nekoliko kola. Riječ je o treneru vizionaru koji voli da se momčad složi prema njegovim zamislima i potrebama njegovih trenerskih filozofija. I ukoliko Hajduk nastavi kao u posljednjem periodu biti što jači u glavi i davati ipak 120% da nadoknadi deficit kvalitete na određenim pozicijama – za sebe se ne moraju bojati. Dalmacija je na nogama, kao i čitava Hajdukova obitelj.

Dinamo ovog vikenda gostuje kod Lokomotive. Nekad su je pogrdno zvali “Dinamo II.” i taj izraz zvoni u svakom navijačkom uhu, jer čeka se ogled Lokomotiva – Dinamo, iznimno važan za rasplet utrke. Ne sumnjamo ni zrno da su stvari fer. Igor Bišćan ima nezahvalan zadatak probuditi momčad do subote i imperativ pobjede je uistinu takav da kiks ne smije dozvoliti, ukoliko Hajduk uspije pobijediti Istru na Poljudu, u što nitko ne sumnja, a to se često znalo pokazati kao opasno.

Na Poljudu ipak gledaju u suparnički tabor. Dinamo uz gostovanje na Poljudu ima i ona najzahtjevnija do kraja natjecanja – Rijeku u Rijeci, Osijeka u Osijeku. Međutim, do tada ima vremena da Igor Bišćan sve stvari, makar glavninu dovoljnu za titulu, stavi na svoje mjesto.

Zaključno, Dinamo je ipak favorit za naslov, ali barem hrvatski nogometni puk čeka zanimljiv period iščekivanja svakog ogleda. Posebno posljednjeg mjeseca travnja kada će “momci iz maksimirske šume” pristići na more položiti račune Hajduku, te otići kao uspješniji ili potpasti pod čaroliju Sjevera i imaginacije Ivana Leka i njegovih pulena koji će “klizati za svakom loptom”.

Uživajmo u nadmetanju. Sretno za oba naša velikana!