LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

MALI NOGOMET Od osmorice u lovu na prvaka najopasniji je – Square!

Osmero “Bijesnih pasa”…

Imamo pune tribine tijekom cijele sezone i zahvaljujem se našoj vjernoj publici. Poručujem im da se nadamo osvajanju Prvenstva i da idemo po taj cilj, uz njihovu pomoć. – ističe Ivica Gvozden, sportski direktor i legenda Squarea

U nedjelju od 19.30 “osmero bijesnih pasa” kreće u lov na titulu prvaka Hrvatske. I ne znaš tko je opasniji, jer svatko ima svoje adute – igrački kadar, formu, navijače, mentalnu snagu i tradiciju. Kada sve to zbrojimo, a dodamo li rasterećenost, koju nemaju svi – najopasniji nam izgleda upravo naš velikan Square.

MNK Crnica prvi je Squareov protivnik u lovu na naslov i ne kriju u Squareu da je to i cilj, jer svim drugim bi omalovažili i sebe i sportska načela. “Velikani” s vrha tablice imaju taj imperativ, a u Squareu uživaju u odličnoj sezoni i sa navijačima uza se, zaogrnuti tradicijom i pobjedničkim mentalitetom imaju potpuno pravo svrstati se u najuži krug “jednakih među jednakima”. Nikad izjadnačenija liga…

Ivica Gvozden, jedna od legendi Squarea i sportski direktor miran je pred završnicu i prepun pozitive i optimizma, u očima mu ono sve vrijedno što je i pokazivao na parketima – znalac i borac do kraja…

Imamo pune tribine tijekom cijele sezone i zahvaljujem se našoj vjernoj publici. Poručujem im da se nadamo osvajanju Prvenstva i da idemo po taj cilj, uz njihovu pomoć. – ističe Ivica Gvozden.

Crnicu su oba puta nadigrali u regularnom dijelu sezone. U Gospinom polju bilo je 6:2, dok su u gostima slavili 4:2. Ne mora to ništa značiti, ali ipak je indikator tko je u ovom ogledu favorit i maksimalno ozbiljno u Squareu shvaćaju svog protivnika i respekt je na visini, kao pravi sportaši.

Želja nam je proći dalje u dva susreta. Nadam se da ćemo uspjeti i vjerujem u naše snage. Bilo bi to sjajno i radi više odmora pred polufinalne oglede. 

Kako sada stvari stoje uzvrat Crnica – Square igra se u utorak, 2. svibnja. Square je kompletan i sve su ozljede sanirane što je najvažnije, jedino u prvom susretu četvrtfinala neće nastupiti radi tri žuta kartona Mateo Kljunak. Ozljede Darija Marinovića, Mirka Hrkača i Luke Tešije su prošlost i oni su maksimalno spremni.

Dobro nam je došla reprezentativna pauza i za dodatno uigravanje, saniranje ozljeda, odmor i opravak. Potvrđujem da smo maksimalno spremni i motivirani naravno i uvjeren sam da će gledatelji uživati i u našoj igri i borbi. – zaključit će naš idealni sugovornik za najaviti završnicu Prvenstva Ivica Gvozden.

U nedjelju u 19.30 igra se drugi par četvrtfinala i to Novo vrijeme – Osijek, gdje teško da će svanuti “lijepo vrijeme” za Osiječane, a ipak – ne usuđujemo se prognozirati, već samo istaknuti favorita.

Na preglednoj i sjajnoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza možete pronaći sve informacije o Završnici SuperSport 1. HMNL

U ponedjeljak se igraju dva preostala ogleda i to oba u 19.30: Olmissum – Pula i Futsal Dinamo – Vrgorac. Sportski kanal Arena prenosi izravno ogled iz Omiša, kojeg pozorno promatraju iz tabora Squarea. Nadaju se prolazu Pule, osvajača Kupa i Superkupa ove sezone, jer ipak bi u tom slučaju igrali dva susreta kod kuće (u eventualnoj majstorici treći susret kod kuće), jer iz tog susreta čekaju svog polufinalnog protivnika ukoliko prođu Crnicu.

Favoriti? Identičnih 50-50 u ogledu Omišana i Puljana, gdje ni proroci ne znaju tko će proći. U drugom ogledu u ponedjeljak prednost bi dali izvrsnoj momčadi Futsal Dinama, koja će biti kao i Square opasna za sve.

Dinamo i Square. Za DU Sportivo dva glavna favorita za naslov. Zajednički im je nazivnik publika, dok je Square ipak tradicijski hrvatski velikan. Čuvajte se olujne bure s Lapada i pripazite na svaki kvadratni centimetar parketa. Vedete Antuna Bačića, izvrsnog trenera Squarea, sve će doslovno prekriti i pokušati donijeti “pokal sa šampanjcem” u Gospino polje.

Mi im apsolutno vjerujemo, odmičući i beskrajnu subjektivnost…