LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

OSVRT: KOŠARKAŠKI KLUB “DUBROVNIK” Uvjerljivi Prvaci protiv Kaštela u prvom susretu Finala Doigravanja

Milimetri do Elite, ali nije lako kao što izgleda…

Fotografije: Web KK “Dubrovnik”

Praznici! Praznici košarke u Dubrovniku. Na tanjuru nam ih servira KK “Dubrovnik” (88% ligaških pobjeda!). Prošetali su se natjecanjem zahvaljujući odlično posloženom Klubu, jer ništa “Ne pada s neba“, pa ni njihov veliki i potpuno zasluženi uspjeh. “Dubrovački košarkaški stroj” na čelu s genijalnim trenerom Ivanom Perinčićem u prvom je susretu sučeljavanja na dvije pobjede za ulazak u Elitni rang “nadskočio na vrelom parketu Gospinog polja za sve goste” sjajnu momčad Ribola Kaštela rezultatom 86:67 (29:11, 14:20, 21:21, 22:15). Kompletna statistika sa stranica Hrvatskog košarkaškog saveza

“Klik” vodi na sponzora DU Sportiva, koji svojim zlatnim rukama KROJI DOSLOVNO SVE

Učiniti da “nešto lako izgleda nije lako“, zato bi svaki pokušaj da takvim epitetima “počastimo” igrače, te sjajnu košarkašku družinu iz Kaštela bio nepravedan. I vrijedi za sve slične sportske primjere. Tako da čestitke idu i jednima i drugima, a pobjeda i “milimetar koji je metar kakav trud treba uložiti u brojnim segmentima” pripadaju Dubrovniku, kojima je “taj milimetar” još jedna pobjeda.

“Čestitke mojim momcima, stvarno su odigrali vrhunsku utakmicu. Prvo poluvrijeme smo odigrali baš onako kako znamo, brutalno…dobra obrana, trčanje, ma sve. Nadamo se da će tako biti i u srijedu. Znamo što tamo očekujemo od protivnika, znaju i oni što očekuju od nas” – istaknuo je nakon utakmice Nikola Došen

Mogu je ostvariti na svima teškom gostovanju u Kaštelima već u srijedu oko 21 sat (susret počinje u 19.00). Ribola Kaštela će naravno sve učiniti da otvori sebi vrata majstorice, koja bi se u Gospinom polju igrala naredne subote.

Dubrovnik je primjetno posloženija i bolja momčad i pripadaju “upravo tu gdje jesu” i svi oni koji strepe i drhte za dobrobit našeg košarkaškog velikana, a mnogo ih je, volimo košarku – mogu biti mirni. Našim junacima želimo pobjedu već u srijedu! Poraženi iz ovog dvomeča – tromeča imat će još jednu prigodu za ući u Elitu – ogledati se protiv pretposljednjeg “ElitašaZaboka.

Čestitke Dubrovniku. Praktički je utakmica završila već u prvoj četvrtini. Na nama se vidio trag od utakmice s Osijekom i Omišom, ekipa se emotivno i fizički ispraznila. Ništa, idemo dalje, 1:0 je. Pokušat ćemo se okupirati i osvježiti do druge utakmice. Morat ćemo naći neka rješenja na njihovu agresivnu obranu i neke druge solucije u napadu” – istaknuo je trener Ribole Kaštela Damir Rančić

Moramo reći da nam je čudno, ne samo nama, što se nakon toliko duge sezone (svaka je duga u svakom sportu) pobjedniku natjecanja / prvaku sasvim logično ne dodijeli “samim krajem sezone” i prvim mjestom – zaslužena Promocija. Ali što je, tu je. Bez namjere kritike, ali treba podvući, da se eventualno ispravi nabolje za sve.

Roditelji Javona Levija – Divan Prizor!

Bravo za sve koji su došli jučer podržati naše košarkaše i bravo za gostujuće mlade navijače, kao i za roditelje naše vedete Javona Levija – jako dirljivo i mnogo je to značilo i njemu i njima da gledaju uspjeh sina i nama za prelijep primjer!

Neka uvijek pobjeđuje košarka, odnosno “Sport u svoj svojoj prebogatoj cjelini“!