LOADING

Type to search

Fan & Fun Zona Šica HNK Šibenik 1993/94

IZVLAČENJE PAROVA UEFA EUROPSKE LIGE Šibenik putuje u Široki Brijeg!

Kapetan Mile Petković: “Ne bojimo se nikoga, ni Milanu ili Villarealu neće biti lako s nama”…

Šibenik je ostao u istom jakom sastavu od prošle sezone s početnom jedanaestoricom koja utjeruje strah u kosti; Mrčela – Bulat, Putnik, Petković, Muriqi, Šunjić – Ivica, Karabeg, Vuković, Baturina – Shehu

Jutros u 11 sati u sjedištu UEFA-e u Nyonu održano je izvlačenje pretkola Europske lige. Šibenik koji je u Prvenstvu zauzeo treću poziciju iza prvaka Dinama i Hajduka automatski je kao hrvatski predstavnik preskočio prvo pretkolo i stekao status nositelja u ždrijebu drugog pretkola.

Šibenik u uglednom društvu

Potencijalni protivnici bili su islandski KR Reykjavik, norveški Molde, bugarska CSKA Sofia, NK Široki Brijeg, albanska Vllaznia, malteški FC Vaduz, slovenska Mura i rumunjski Rapid Bukurešt. Šibenik je imao sreće u ždrijebu i izbjegao jake Molde, CSKA i Rapid, te izvukao susjede – Široki Brijeg.

Prvi susret na rasporedu je 2. srpnja u Širokom Brijegu, dok je uzvrat na Šubićevcu sedam dana kasnije. Šibenik je ostao u istom jakom sastavu od prošle sezone s početnom jedanaestoricom koja utjeruje strah u kosti; Mrčela – Bulat, Putnik, Petković, Muriqi, Šunjić – Ivica, Karabeg, Vuković, Baturina – Shehu.

Ni Marko Livaja nije ove sezone zabio Šibeniku, a krivac za to je granitna obrana Šibenčana koja ga je lagano “pospremila u džep”

Imamo izjavu kapetana Mile Petkovića i zapovjednika šibenske granitne obrane…

Zadovoljni smo protivnikom. Baš po mjeri za dva atraktivna susreta. Neće biti lako, jer Široki Brijeg je pratio prvaka Zrinjskog skoro do posljednjeg kola i imaju uistinu kvalitetan kadar, te su posložen klub u svim segmentima. Međutim, favoriti smo najviše iz razloga što naš Šubićevac je godinu i pol neosvojen. U Širokom Brijegu ćemo se također postaviti kao favoriti i ukoliko postignemo makar jedan pogodak mislim da prolazimo dalje. Ne bojimo se nikoga, ni Milanu ili Villarealu neće biti lako s nama – s razlogom je optimističan “stari hrast” Mile Petković, neprelazan, rutiner i vođa ove momčadi koja u Prvenstvu najavljuje ravnopravnu bitku s Dinamom za prvaka Hrvatske.

Šibenčani su pozvani u Krovnog pokrovitelja DU Sportiva na večeru. “Klik na Sliku” vodi Vas na Menu Pizzerije Šica. Preko 80 jela

Najviše se naravno očekuje od prvog strijelca lige s 31 pogotkom, plus sedam u Kupu, te ukupno 12 asistencija – albanski neuhvatljivi napadač Illy Shehu. Šibenski klub “stavio je rampu” na ponude udvarača iz Londona, Seville, Torina, Red Bull Leipziga i drugih velikana. Najuporniji je bio upravo Red Bull koji je nudio za usluge albanskog napadača 15 milijuna eura plus brojne bonuse.

Umjesto Illy Shehua Leipzig je bio prisiljen iz Chelsea vratiti Wernera

Dobili su odbijenicu, jer upravo će Illy Shehu biti presudna karika u borbi za naslov, te šibenski put kroz UEFA Europsku ligu, kojeg će pratiti DU Sportivo i Pizzerija Šica