LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

32. EUROPSKO PRVENSTVO U OBARANJU RUKE Čudesni Rino Mašić s četiri zlatne medalje!

KIŠNJEV – Hrvatski reprezentativci u obaranju ruke postigli su sjajne rezultate na 32. izdanju Europskog prvenstva koje se održalo u glavnom moldavskom gradu Kišnjevu.

Hrvatski natjecatelji osvojili su ukupno 13 medalja te su osvojili četvrto mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji više od 900 natjecatelja iz 30 država.

Auto motiv d.o.o. – Najam Prostranih i Udobnih Kombija. Sigurnost i Povjerenje – Dodatni motiv za putovanje!

Najuspješniji natjecatelj cijelog EP-a bio je 18-godišnji Rino Mašić koji je osvojio čak četiri zlatne medalje, dvije u seniorskoj i dvije u mlađe seniorskoj konkurenciji.

Najveći reprezentativni uspjeh do sada svakako je rezultat sustavnog rada cijelog tima ljudi uključenih u rad klubova i nacionalni Savez. Imati u svojim redovima najuspješnijeg natjecatelja cijelog europskog prvenstva, što je pošlo za rukom osamnaestogodišnjem Rinu Mašiću, osvajaču četiri zlatna odličja, privilegij je kojim se mogu rijetki pohvaliti. Naime, Rino je već s osamnaest godina legenda svjetskog obaranja ruke te obarač za kojeg znaju svi koji prate ovaj sport,” kazao je Aleksandar Jakovac, predsjednik hrvatskog i dopredsjednik europskog saveza za obaranje ruke.

Jakovac je najavio kako će ponajbolji svjetski obarači ruku moći uživo vidjeti već sredinom srpnja kada je Zagrebu Svjetski kup “ZG STRONG” koji će se održati na 17. katu zagrebačkog hotela Westin, a na kojem će nastupiti više od 300 najboljih obaračica i obarača današnjice.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORI:
Rino Mašić – zlato na lijevu i desnu ruku -110kg

MLAĐI SENIORI (-23)
Rino Mašić – zlato na lijevu i desnu ruku +90kg

JUNIORI (-18)
Fran Mikulić – srebro na lijevu ruku -75kg

OSOBE S INVALIDITETOM
Domagoj Cvitković – zlato na lijevu i srebro na desnu ruku -100kg (kolica)
Luka Drokan – srebro u seniorskoj -80kg
Rudi Antolić – bronca u seniorskoj -80kg te srebro i bronca u juniorskoj +65kg kategoriji
Sabina Bogunović – bronca na lijevu i desnu ruku