LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

DRŽAVNO STUDENTSKO PRVENSTVO U ŠAHU Sjajan nastup dubrovačkog Sveučilišta

Važan trenutak za razvoj studentskog šaha u Dubrovniku

Na Državnom studentskom prvenstvu u šahu održanom u sklopu Unisport Finalsa, premijerno je sudjelovala studentska šahovska ekipa Sveučilišta u Dubrovniku. UniSport Finals je najveće studentsko natjecanje u organizaciji sveučilišta u Hrvatskoj. Dvodnevni je događaj koji okuplja studente sportaše iz cijele Hrvatske kako bi se natjecali u raznim sportovima. Održava se na kraju akademske godine i predstavlja završnicu studentskih sportskih natjecanja.

“Klik” vodi na sponzora DU Sportiva, koji svojim zlatnim rukama KROJI DOSLOVNO SVE

Ovogodišnje izdanje, koje se održavalo od 8. do 11. lipnja u Poreču, bilo je rekordno po broju sudionika i sportova. Okupilo je preko 1.200 studenata – sportaša, koji su se natjecali u 12 sportova. Jedan od tih sportova upravo je bio šah.

Ekipu Sveučilišta u Dubrovniku činila su tri igrača: Ivan Potrebica na prvoj ploči, Stijepo Ivanišević na drugoj, te Pero Burđelez na trećoj ploči. Iako su se suočili s jakom konkurencijom sveučilišta s dugom tradicijom, poput Rijeke, Zagreba, Zadra i Splita, ekipa iz Dubrovnika osvojila je jako dobro 6. mjesto u ukupnom poretku od 10 ekipa.

Imajući na umu da Sveučilište u Dubrovniku dugi niz godina nije imalo predstavnike na Državnom studentskom prvenstvu u šahu, te da su šahovske aktivnosti i takva studentska okupljanja započela tek ove godine, uz prvo održano Studentsko prvenstvo, ovaj rezultat zaslužuje biti istaknut kao izniman uspjeh studentske šahovske ekipe. Svojom izvedbom pokazala je znanje i predanost, te su i dokazali da manja sveučilišta itekako mogu parirati iskusnim ekipama.

Tvrtka “Bruškin Dubrovnik” specijalizirana je za čišćenje i održavanje. Petnaestogodišnja Tradicija garantira 4K Odsjaj Vašeg Objekta

Na kraju, čestitke ekipi Sveučilišta u Dubrovniku na ostvarenom rezultatu na Unisport Finalsima. Njihov uspjeh svakako predstavlja važan trenutak za studentski šah i postavlja temelje za njegov daljnji razvoj i promicanje šahovske kulture na Sveučilištu.

Očekujemo da će ova ekipa nastaviti raditi i napredovati tempom kao i dosad, te se nadamo da će i nastupi na državnim završnicama postati svojevrsna tradicija.