LOADING

Type to search

Fan & Fun Zona Šica HNK Šibenik 1993/94

1. HNL 2022./2023. Šibenik nakon trilera prema Euroligi

Dva pogotka u sudačkoj nadoknadi trasirala šibenski europski put

ŠIBENIK. Stadion Šubićevac. Gledatelja 8.500. Vrijeme: Kiša. Temperatura: 12 stupnjeva. Teren: Klizav i težak za igru. Glavni sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćni suci: Hrvoje Radić (Split), Alen Jakšić (Solin) i Marko Cestarić (Sisak). Glavni VAR sudac: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR sudac: Robi Kezele (Rijeka). Delegat: Mladen Jurišić (Osijek). Kontrolor suđenja: Tomislav Šetka (Đakovo).

STRIJELCI: 0:1 Mierez (75), 1:1 Petković (90+2), 2:1 Shehu (90+8)

ŠIBENIK: Mrčela (7.5), Bulat (7.5), Šunjić (7.5), Petković (8), Putnik (7), Muriqi (7.5), Ivica (7), Karabeg (7.5), Vuković (7), Baturina (8), Shehu (8.5).

OSIJEK: Malenica (5.5), Omerović (6), Jurčević (5.5), Barišić (6.5), Žaper (6), Jugović (6), Nejašmić (6), Fiolić (5.5), Caktaš (6), Lovrić (5.5), Mierez (6.5).

Igrač utakmice: Illy Shehu

Nakon nepredviđenog i šokantnog gubitka bodova u Dubrovniku, Šibenčani su u “utakmici istine” pokazali sve ono što ih krasi ove sezone i pobjedom nad izravnim konkurentom za izlazak na europsku scenu uveličali proslavu 40 godina djelovanja svoji vjernih Funcuta, osnovanih 9.4.1983.

Domaćin je silovito krenuo, kao uostalom i na svim svojim ogledima na utvrdi Šubićevca. Redom su iz daljine ciljali Baturina, Putnik i naposljetku Vuković, ali sva trojica promašila su okvir osiječkih vratiju. Gosti su se sklonili u svoj šesnaesterac, vrebajući svaku pogrešku Šibenčana, jer i bod im je bio dovoljan da mirnije snivaju u posljednja tri kola. Ipak, ništa od njihovih naleta u prvih 45 minuta. Veliki uzdah šibenske publike začuo se u 43. minuti kada je nakon kornera Xevdet Muriqi bio najviši u skoku i glavom zatresao vratnicu, dok su odbijanac panično očistili preplašeni gostujući igrači.

Isti ton susreta i u nastavku – domaćin napada, gosti bez udarca prema vratima Gojka Mrčele. Prvi strijelac 1. HNL Illy Shehu koji je toliko puta ove sezone “izazvao potres na tribinama”, zamalo je isto učinio u 54. minuti, ali njegov silovit udarac sa 18 metara prohujao je centimetre daleko od lijeve vratnice. I morala je stići kazna, nepisano pravilo – Osijek je u prvoj suvisloj akciji poveo. Lukavi Mierez provukao se poput šila kroz inače neprobojnu šibensku obranu, zaobišao čak i libera i najboljeg obrambenog igrača lige Milu Petkovića i svoj slalom završio prizemnim udarcem sa sedam metara, pod gredu nemoćnog Mrčele.

Prava drama odvila se u sudačkoj nadoknadi koju je odredio odlični djelitelj pravde Duje Strukan i to zasluženih 9 minuta, zbog silnog otezanja gostiju. I u drugoj minuti iste – pogodak za 1:1 i nadu. Šunjić je ubacio s lijevog boka, Shehu prsima odložio loptu za Milu Petkovića, koji s 12 metara nalijeće i silovito ju šalje u donji lijevi kut osiječkih vratiju. I kada su svi očekivali kraj, a Osječani protestirali i vukli za rukav suca Strukana da odsvira kraj ukazao se poput duha sam i neometan Illy Shehu na 14 metara iskosa i iz poluvoleja prebacio i ostavio zbunjenog i ukopanog na crti osječkog vratara za erupciju slavlja i izlazak Šibenika na europsku scenu iduće sezone.

U idućem kolu gostuju kod otpisanog Radnika iz Velike Gorice i za očekivati je tri boda i nakon toga potvrdu plasmana u grotlu Šubićevca pred slabašnom Pazinkom.

IZJAVE AKTERA:

Illy Shehu (Šibenik) – Mislim da smo nagrađeni za silan trud i u ovom susretu, kao i za cijelu sezonu. Šteta da od samog početka prvenstva nismo više vjerovali u sebe. Da je bilo tako i da nismo olako prosuli neke bodove – tresao bi se i Dinamo pod Igorom Bišćanom.

Uspjeli smo snimiti izjavu gostujućeg trenera